НОВИНИ

Победи за Йоханес Тингнес Бьо и Жулия Симон на Световната купа по биатлон в Контиолахти

Йоханес Тингнес Бьо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
21:08, 04.12.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Звездата на националния отбор на Норвегия Йоханес Тингнес Бьо спечели преследването на 12.5 километра при мъжете от Световната купа по биатлон във финландския зимен център Контиолахти.

29-годишният Бьо измина трасето за 32:44.4 минути с три грешки в четирите стрелби. За него това е втори успех за сезона, след като вчера триумфира в спринт в Контиолахти, както и 57-и в кариерата му за Световната купа.

"Първата чиста стрелба беше перфектна. За втората отделих малко повече време и все пак успях да стрелям чисто. След това състезанието в снега започна да става все по-трудно. Опитах се да намеря правилната скорост на стрелбището. След това пропуснах три изстрела и накрая беше трудно", коментира норвежецът.

Неговият сънародник Стурла Лагрейд финишира втори с пасив от 19.2 секунди с две пропуснати мишени, а трети е Емилиен Жаклен (Франция) на 47.3 секунди също с две грешки.

Себастиан Самуелсон от Швеция остана четвърти за втори пореден ден с пасив от 1:12.7 минути и два сгрешени изстрела.

Само един българин участва в надпреварата - Благой Тодев, който се нареди на 57-о място на 6:03.1 минути с четири пропуска в четирите стрелби.

В класирането за Световната купа след три старта води Йоханес Тингес Бьо с 209 точки, пред Лагрейд със 190 точки и Ромас Реес (Германия) със 155 точки. Владимир Илиев заема 38-о място с 19 точки.

Французойката Жулия Симон спечели преследването на 10 километра за жени от Световната купа по биатлон в Контиолахти (Финландия), което се проведе при силен снеговалеж.

Симон повали всички 20 мишени и измина трасето за 31:13.0 минути. За нея това е първи успех за сезона и пети в кариерата.

Италианката Доротея Вирер остана втора също без грешка в стрелбата, но с пасив от 11.9 секунди.

Елвира Йоберг от Швеция се нареди на трета позиция с изоставане от 21.7 секунди, а Лиза Витоци (Италия) е четвърта с пасив от 26.3 секунди. Двете пропуснаха по една мишена.

Българката Милена Тодорова се класира на 41-о място, Тя направи четири грешки в стрелбата и остана на 4:03.5 минути след победителката.

В генералното класиране за Световната купа начело е Лиза Витоци със 185 точки, пред Жулия Симон със 160 и Хана Йоберг (Швеция) със 140 точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Българската Коледа" помага на малкия Християн, който има нужда от редовна рехабилитация заради заболяването си
"Българската Коледа" помага на малкия Християн, който има нужда от редовна рехабилитация заради заболяването си
Станимир Стоилов: Не можем да мечтаем за това, което има Лудогорец
Станимир Стоилов: Не можем да мечтаем за това, което има Лудогорец