НОВИНИ

Попадение от дузпа върна Милан на правилния път в първенството в исторически мач за Серия "А"

"Росонерите" победиха Фиорентина с минималното 1:0 на своя "Сан Сиро", но двубоят ще се запомни с дебюта на нападателя на домакините Франческо Камарда, който на 15 години, 8 месеца и 15 дни стана най-младият футболист, който взима участие в мач от италианския шампионат

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:48, 25.11.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
попадение дузпа върна милан правилния път първенството исторически мач серия

Милан прекъсна серията си от над месец и половина без успех в Серия "А", след като в двубой от 13-ия кръг надигра с минималното 1:0 у дома състава на Фиорентина.

Двубоят на "Сан Сиро" протече равностойно, като през първата част и двата отбора имаха своите шансове да стигнат до гол, въпреки че по-опасните ситуации бяха без съмнение в полза на "росонерите".

Така се стигна до добавеното време на полувремето, когато Фабиано Паризи препън Тео Ернандес в наказателното поле, а потърпевшия реализира отсъдената дузпа, давайки аванс на домакините.

След почивката очаквано "виолетовите" потърсиха изравнителното попадение, като момчетата на Винченцо Италиано имаха инициативата, а при една от по-интересните ситуации в 73-ата минута те поискаха да бъде отсъден 11-метров наказателен удар в тяхна полза за игра с ръка на Рубен Лофтъс-Чийк, но след преглед на ситуацията с ВАР бе преценено, че няма умисъл в действията на англичанина и съдията Марко Ди Бело даде знак играта да продължи.

Десетина минути след този епизод дойде и историческият момент в срещата, тъй като в игра за Милан се появи Франческо Камарда, който с влизането си на терена на мястото на Лука Йович се превърна в най-младия футболист в историята на италианското първенство, дебютирайки на 15 години, 8 месеца и 15 дни.

Преди днешната среща този рекорд беше притежание на Уиздъм Ейми от екипа на Болония, който през май 2022-а година се появи като резерва за своя тим на възраст от 15 години и 274 дни.

Дълбоко в добавеното време на мача в Милано пък Фиорентина можеше да измъкне точката, но изстрел на Роландо Мандрагора от непосредствена близост бе отразен с глава от стража на домакините Майк Менян, който по този начин съхрани победата на своя тим.

С успеха момчетата на Стефано Пиоли се върнаха на 3-ото място в подреждането с актив от 26 точки, докато Фиорентина заема 6-ата позиция с 20 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Опасно ветровито, със значителни валежи от сняг главно в часовете до обяд
Опасно ветровито, със значителни валежи от сняг главно в часовете до обяд
Кирил Десподов игра цял мач при разгромен успех на ПАОК в първенството
Кирил Десподов игра цял мач при разгромен успех на ПАОК в първенството