НОВИНИ

Опасно ветровито, със значителни валежи от сняг главно в часовете до обяд

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
07:14, 26.11.2023
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури днес ще бъдат между минус 3° и 2°, в София около минус 2°, а максималните - от 0° до 5°, в София около минус 1°. До обяд в много райони все още ще има валежи, на много места значителни, вече в по-голямата част от страната от сняг.

След обяд от запад на изток валежите постепенно ще спират, а облачността ще намалява, най-късно в Североизточна България, където през деня ще има виелици и ще се образуват преспи. Вятърът от север-северозапад ще продължи да се усилва, в Североизточна България до бурен.

По Черноморието ще духа силен, по северното крайбрежие бурен северозападен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Ще бъде облачно, с валежи от сняг, ще има виелици и навявания. След обяд валежите постепенно ще спират. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Опасно ветровито ще бъде в планините, със силен и бурен северозападен вятър. Ще има валежи от сняг, очакват се и виелици и навявания, по-значителни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще започнат да спират, а облачността да се разкъсва. Температурите ще продължат да се понижават и към 14.00 часа на височина 1200 метра ще бъде около минус 4°, на 2000 метра - около минус 11°.

През новата седмица ни очакват и слънчеви дни, но и валежи от дъжд и сняг, по-значителни във във вторник и сряда, когато ще има условия и за поледици. В четвъртък, след студеното и мъгливо утро, през деня ще бъде слънчево и ще започне затопляне.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Донков, Христо Крушарски и златните шахматистки в студиото на "Арена спорт"
Георги Донков, Христо Крушарски и златните шахматистки в студиото на "Арена спорт"
Попадение от дузпа върна Милан на правилния път в първенството в исторически мач за Серия "А"
Попадение от дузпа върна Милан на правилния път в първенството в исторически мач за Серия "А"