НОВИНИ

Предимно слънчево, валежи следобед само на отделни места

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 01.06.2023
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

В сутрешните часове днес на места в низините и котловините ще има намалена видимост. През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над планинските райони в Западна България ще има временни увеличения на облачността и на отделни места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от изток. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София - около 23°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от източната четвърт. Максимални температури: 22°-24°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максимална температура на височина 1200 метра около 15°, на 2000 метра - около 10°.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност, но само на отделни места в югозападните райони ще превали. Максималните температури ще са между 25° и 30°.

През почивните дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в събота на много места, а в неделя в планинските райони, главно в часовете след обяд и преди полунощ, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има повишена вероятност локално да са временно интензивни и значителни по количество, възможни са и градушки. По-малка е вероятността за валежи по Черноморието и в югоизточните райони. Дневните температури ще са градус-два по-ниски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Комисията по финанси ще заседава по предложението за удължаване на държавния бюджет
Комисията по финанси ще заседава по предложението за удължаване на държавния бюджет
Севиля се върна на трона си в Лига Европа след победа с дузпи срещу Рома
Севиля се върна на трона си в Лига Европа след победа с дузпи срещу Рома