НОВИНИ

"Продължаваме промяната" и "БСП за България" утвърдиха листите си за предстоящите избори

Гергана Гайдарова
от Гергана Гайдарова
19:10, 25.08.2022
Чете се за: 04:00 мин.
Политика
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Вече са ясни окончателните листи на БСП и "Продължаваме промяната" за предстоящите предсрочни парламентарни избори през октомври.

В лидерската битка в 25 МИР в София Корнелия Нинова ще е начело на листата на БСП, от "Продължаваме промяната" издигат отново Христо Петров (Ицо Хазарта), който отново се очаква да се бори за гласовете с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, когото победи на предния вот, и Костадин Костадинов от "Възраждане".

Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев ще бъдат водачи в 24 и 23 МИР София.

В Пловдив ще се сблъскат председателят на 47-ото Народно събрание Никола Минчев от ПП и заместникът му - Кристиан Вигенин от БСП. Там се очаква водачи на листи да са и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Тошко Йорданов от БСП. Бойко Рашков ще оглави листата на ПП в Перник, където ще се сблъска с Александър Симов от БСП. Във Велико Търново пък на четвърто мястото в листата на социалистите ще бъде отцепилата се от "Възраждане" Цвета Гаунова. На предишните избори левицата имаше 1 депутат от Търново.

5 дни преди крайния срок, от БСП утвърдиха листите си за предстоящия парламентарен вот през октомври. Освен включването на Корнелия Нинова в лидерската битка за 25 МИР София, традицията се запазва и при водача на листата във Варна, където начело е организационния секретар на партията Борислав Гуцанов. В Плевен начело е друго знаково лице - професор Румен Гечев. Има значително подмладяване на кандидат-депутатите, като половината от всички са под 40 години, съобщиха от партията след заседанието на пленума, на което бяха утвърдени листите. А на него се появи и изключения от БСП Кирил Добрев.

"Нищо не ми дава основание да смятам, че на следващите избори, тъй като ни представляват същите лица. Единственото, от което съм впечатлен, е от лидерското място на Нинова в Благоевградски окръг. Смятам, че там я очакват с фанфари", заяви Кирил Добрев.

"Напрежение в БСП мисля, че винаги е имало по отношение на някои личностни интереси от страна на някои членове, но БСП винаги е готова за избори и го доказахме с участието си в това управление", каза Филип Попов.

Социалната политика ще бъде акцент и в кампанията на партията.

От "Продължаваме промяната" също утвърдиха листите си.

От информацията, изпратена до медиите рано тази сутрин, се вижда, че напусналите "Има такъв народ" Радостин Василев и Иво Атанасов повеждат листите в Габрово и Видин.

Бившите министри на вътрешните работи, на образованието и на транспорта Бойко Рашков, Николай Денков и Николай Събев повеждат листите в Перник, Шумен и Русе.

Бившият председател на Народното събрание Никола Минчев вместо в Перник този път ще е водач на листите в Пловдив и Кърджали.

Двамата лидери на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев отново ще водят софийските листи в 24 и 23 избирателен район София.

Крайният срок за регистрация на листите в ЦИК е 30 август.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Пулев: До края на 2022 г. 735 млн. лева ще бъдат на разположение на бизнеса чрез Министерството на иновациите
Александър Пулев: До края на 2022 г. 735 млн. лева ще бъдат на разположение на бизнеса чрез Министерството на иновациите
Весела Лечева направи промени и в управителните органи на “Сердика спортни имоти” и на “Академика 2011”
Весела Лечева направи промени и в управителните органи на “Сердика спортни имоти” и на “Академика 2011”