НОВИНИ

ПСВ и Копенхаген сътвориха истински спектакъл в Лигата на конференциите след 4:4 в Айндохвен

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:10, 11.03.2022
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
барселона успя победи галатасарай ноу камп
Слушай новината

Отборите на ПСВ (Айндховен) и Копенхаген изиграха безспорно най-зрелищния двубой тази вечер от осминафиналите в турнира Лига на конференциите, завършвайки 4:4 в първия дуел между двата тима на нидерландска земя.

На "Филипс Стейдиъм" в Айндховен датчаните откриха головия спектакъл още в 6-ата минута с попадения на 18-годишния Исак Йоханесон, но в 21-ата минута домакините изравниха чрез основния си реализатор през кампанията Коди Гакпо.

Само 120 секунди бяха нужни на футболистите на Копенхаген да възстановят аванса си, като точен за 2:1 беше Пеп Биел, а малко преди почивката Лукас Ларегер направи резултата 3:1 в полза на гостите.

През втората част обаче "филипсите" излязоха мотивирани да се върнат в срещата и 50-ата минута резервата Рицу Доан намалиха пасива им на 2:3.

В 62-та минута домакините получиха златна възможност да стигнат до равенството, когато получиха право да изпълнят дузпа, но ударът на Гакпо бе отразен от стража на Копенхаген. Нидерландският национал все пак се реваншира за пропуска си осем минути по-късно, когато след нов негов изстрел топката рикошира и в крайна сметка влетя във вратата на Копенхаген за 3:3.

Шоуто в Айндохвен обаче далеч не беше приключило, тъй като в 78-ата минута датчаните отново излязоха напред в резултата след втория гол в двубоя на Пеп Биел.

За щастие на домакинските привърженици и това попадения не смути техните любимци, които стигнаха до 4:4 чрез Еран Захави в 85-ата минута, което предопредели двата отбора да стартират отново от равни позиции на реванша в Копенхаген след седмица.

Ето и всички останали резултати от първите 1/8-финални дуели в Лигата на конференциите:

Паок - Гент 1:0

Партизан - Фейенорд 2:5

Славия (Прага) - ЛАСК (Линц) 4:1

Витес - Рома 0:1

Будьо/Глимт - АЗ Алкмаар 2:1

Лестър - Рен 2:0

Марсилия - Базел 2:1

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
1693 са новите случаи на коронавирус
1693 са новите случаи на коронавирус
Барселона не успя да победи Галатасарай на "Ноу Камп"
Барселона не успя да победи Галатасарай на "Ноу Камп"