НОВИНИ

Рамазан Рамазанов ще спори за бронз от световното по борба в Белград

Стилиян Илиев (61 кг) пък също запазва шансовете си за отличие от шампионата, след като бе изтеглен за участие в репешажите.

рамазан рамазанов спори бронз световното борба белград
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
19:08, 16.09.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Рамазан Рамазанов ще се бори за бронзов медал на световното първенство свободен стил в сръбската столица Белград.

В полуфиналите на неолимпийската категория до 70 кг натурализираният борец отстъпи с 2:13 точки на иранеца Амир Яздани. Рамазанов загуби точки още на старта, а неговият опонент взе солидна преднина преди почивката. След нея световният шампион за 2021-а година продължи да увеличава актива си и в крайна сметка спечели заслужено с техническо превъзходство.

Така, в утрешния ден Рамазан Рамазанов ще спори за бронзовия медал срещу някой измежду Патрик Оленчин (Полша), Магомед Ханиев (Азербайджан) или Ерназар Акматалиев (Киргизстан). Схватката за отличието ще може да проследите НА ЖИВО по БНТ 3, а прякото ни предаване стартира в 19:00 часа.

Припомняме ви, че по-рано днес българинът се справи последователно с Перман Хомадов (Туркменистан) с 11:0, Даниел Антал (Унгария) с 15:4 и Амир Хусен (Египет) с 10:2.

В категория до 61 кг пък Стилян Илиев ще вземе участие в репешажите за бронза, след като загуби от американеца Вито Аружа в осминафиналите, но впоследствие американецът достигна до битката за титлата и така изтегли нашето момче в борбата за едно от бронзовите отличия.

При две победи в репешажите българинът ще играе за медал срещу Жумашбек Уулу, което означава че ще гледаме и битката на Илиев в ефира на БНТ 3.

Останалите ни двама представители в откриващия ден на световното първенство Илия Христов (86 кг) и Ислам Адизов (120 кг), за съжаление, се простиха с шансовете си за отличия в своите олимпийски категории.

Припомняме ви, че първите петима в крайното класиране на всяка една от олимпийските категории по време на шампионата на планетата в Белград ще заслужат квоти за ЛОИ Париж 2024.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Денков на панаира в Солун: Опитахме се да покажем лицето на България с високите технологии
Денков на панаира в Солун: Опитахме се да покажем лицето на България с високите технологии
Атанас Атанасов: Предстоятелят на руската църква в София е обявен за агент в Северна Македония
Атанас Атанасов: Предстоятелят на руската църква в София е обявен за агент в Северна Македония