НОВИНИ

Разпитаха румънски служител под прикритие по дело срещу български граничен полицай

разпитаха румънски служител прикритие дело български граничен полицай
bnt avatar logo
от БНТ
13:22, 06.10.2020
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В Окръжния съд в Русе разпитаха чрез видеовръзка румънски полицай под прикритие, служител на антикорупционната дирекция на вътрешното министерство на Република Румъния. Той свидетелства по дело за подкуп на български граничен полицай.

Според обвинението на 17 октомври 2014 г. на ГКПП "Дунав мост" граничният полицай М. М. поискал подкуп от румънския гражданин А. М., за да му разреши да влезе в България с автомобила си, който бил с временен румънски регистрационен номер. Получил от него 180 румънски леи и 5 евро.

По време на заседанието бяха разпитани двама свидетели, румънски граждани. Единият се яви лично в залата. Другият – служител, действал под прикритие с кодово име "Адриан Марку", е бил в Апелативен съд-Букурещ, където в присъствието на съдия, секретар, преводач и служител от антикорупционна дирекция на Румъния, е разпитан чрез системата за видеоконференции. Лицето на свидетеля не се е виждало, а гласът му е изменен, за да се запази самоличността му.

Той е потвърдил дадените в хода на досъдебното производство показания, че подсъдимият му е направил жест да сложи пари в документите, тъй като с регистрационните номера на автомобила му "Адриан Марку" е нямал право да напуска територията на Румъния.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 16 ноември.

Автор: Даниела Василева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма да прекратяват Серия "А" заради COVID-19
Няма да прекратяват Серия "А" заради COVID-19
Елена Динева остава в ареста, няма да плати гаранция от 1 млн. лева
Елена Динева остава в ареста, няма да плати гаранция от 1 млн. лева