НОВИНИ

Реал Мадрид и Байерн Мюнхен определят втория финалист в Шампионската лига

bnt avatar logo
от БНТ
11:05, 08.05.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборите на Реал Мадрид и Байерн Мюнхен се изправят един срещу друг тази вечер, за да определят втория финалист в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Арена на сблъсъка ще бъде "Естадио Сантяго Бернабеу" в испанската столица, като след първия двубой преди седмица в Германия резултатът е 2:2.

"Лос бланкос" ще влязат в мача тази вечер в приповдигнато настроение след спечелената шампионска титла на Испания през уикенда, но въпреки това наставникът Карло Анчелоти увери, че неговите футболисти са пределно фокусирани върху предстоящата среща с "баварците".

Ако Реал съумее да елиминира Байерн тази вечер, то италианският специалист ще достигне до своя общо шести финал в надпреварата, което би било нов рекорд по този показател. Анчелоти е и най-успешният треньор в историята на надпреварата със своите четири спечелени трофея.

Междувременно негов съперник край страничната линия тази вечер отново ще бъде Томас Тухел, за когото още през февруари стана ясно, че ще напусне "Алианц Арена" след края на кампанията. След обявяването на тази новина обаче германецът подобри сериозно представянето на своя тим в Шампионската лига, като помогна на мюнхенци на първо време да отстранят Лацио, а след това и да елиминират Арсенал в четвъртфиналите на състезанието.

Преди седмица пък Тухел и Байерн пък изиграха много добър двубой срещу Реал Мадрид у дома, като равенството 2:2 остави напълно жива интригата за предстоящия реванш тази вечер. Любопитно е да се отбележи, че ако в действителност немския отбор съумее да се справи с "Кралския клуб", то Томас Тухел ще стане първият специалист в историята, извел три различни състава до финала в най-престижния европейски клубен турнир. Припомняме ви, че той беше начело на ПСЖ при загубата в решителния мач от Байерн Мюнхен през 2020 година, но един сезон по-късно се реваншира, след като изведе до триумф Челси след успех над Манчестър Сити.

Сблъсъкът реванш от полуфиналите в Шампионската лига между Реал Мадрид и Байерн Мюнхен тази вечер на "Естадио Сантяго Бернабеу" е с начален час 22:00 българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръмнала батерия на електрическа тротинетка предизвика пожар в апартамент във Варна
Гръмнала батерия на електрическа тротинетка предизвика пожар в апартамент във Варна
Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"
Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие"