НОВИНИ

Ренета Камберова пред БНТ: Когато слагам медала на децата им пожелавам един ден да имат олимпийски такъв

Бронзовата медалистка от Игрите в Рио бе сред организаторите на 22-ото издание на най-мащабното спортно събитие за подрастващи Фрезколиада.

Ренета Камберова
Снимка:
bnt avatar logo
от БНТ
18:15, 14.09.2024
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Над 350 деца взеха участие в 22-ото издание на Фрезколиада. Най-мащабното спортно събитие за подрастващи този път бе по художествена гимнастика и се проведе в столичната зала "София".

Фрезколиада е турнир вдъхновен от Олимпийските игри, а организатори на мащабния спортен празник са бронзовата медалистка от Игрите в Рио Ренета Камберова, Росица Черкезова и СК Илиана. Сред официалните гости на третото издание на надпреварата бяха президента на БФХГ Илиана Раева и сребърната медалистка от Париж 2024 Боряна Калейн.

"Това е 22-ото състезание за трите години, в които работим заедно с Росица Черкезова, като то е поредица от много състезания, вдъхновени от Олимпийските игри. Страхотно е. Децата са много щастливи, има много подаръци за тях, разбира се и медали за най-добрите и тази година различното, което правим е, че е в София, тъй като две години подред то бе в Пазарджик и също така имаме приз за съдия "Нина Алексиева", който лично самата тя ще връчи на най-добрия съдия", сподели за БНТ Камберова.

"За мен тези турнири са от голямо значение. Истината е, че аз се опитвам в тях да правя всичко, което някога съм искала да се направи за мен. Сега вече времената са по-различни. Състезанията са по-достъпни и ние все пак се опитваме да се отличаваме от всички останали. Обикновено, когато слагам медала на дечицата, им пожелавам един ден да имат от истинска Олимпиада медал, но много ми се иска като по-малки те да усетят, че са част от нещо голямо", добави тя.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Болоня се измъкна от издънка срещу новака Комо
Болоня се измъкна от издънка срещу новака Комо
Стоян Андонов откри състезанието Атлетически крос "Кюстендил"
Стоян Андонов откри състезанието Атлетически крос "Кюстендил"