НОВИНИ

"С ръкавици срещу агресията" - възстановиха боксовия турнир в затвора

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
20:54, 18.06.2020
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Боксовите турнири у нас бяха възстановени със състезание в Централния софийски затвор. Надпреварата се казва "С ръкавици срещу агресията" и в нея участваха лишени от свобода от цялата страна. Идеята е затворниците да загърбят криминалното си минало и когато излязат на свобода, да се посветят на спорта.

Боксовият турнир в затвора е с 11-годишна традиция.

Цветан Хаджииванов, организатор: Аз съм си я измислил тая, тъй като навремето съм бил тука, ето не си крия, за побой и за кражба.Ние го правим държавно републиканско между затворите, те цяла година само за туй си говорят, тренират си, спортуват си и това им е хъса на тях да вървят нагоре.

Спортът помага на лишените от свобода да намерят нова мотивация и по-лесно да се адаптират след като излязат на свобода.

Димитър Стоянов, лишен от свобода: За да се съхраниш от пороците и да се предпазваш, това ти помага за съхраняване на духа и тялото, да може да се карат присъдите, зашото има хора с дълги присъди.

От 50-те участници, двама вече имат уговорени професионални мачове, след като излязат от затвора. Бисер е боксьор от 85-та. Занимавал се е и професионално и сега се радва, че има възможност да си припомни емоциите от ринга.

Бисер Петров, лишен от свобода: Удоволствие, обичам да се бием. Пием само вода, мляко и фрешове, бягам, ям здравословно, ако ме питаш мога ти избягам 50 км.

Боксовият турнир в затвора наблюдаваха спортният министър Красен Кралев и правосъдният Данаил Кирилов.

Също на първия ред, но от страната на затворниците, съкилийниците си аплодираше подсъдимият за ръководене на организирана престъпна група за рекет, побои и палежи Митьо Очите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оперна сцена в полите на Витоша
Оперна сцена в полите на Витоша
Какво може да постигне едно дете със специални потребности, ако бъде подкрепено
Какво може да постигне едно дете със специални потребности, ако бъде подкрепено