НОВИНИ

Съдът в Свищов гледа мярката на мъжа, пребил и остригал жена

Снимка: Pixabay
bnt avatar logo
от БНТ
18:16, 15.09.2023 (обновена)
Чете се за: 02:52 мин.
У нас
Слушай новината

Постоянен арест за мъжа от Свищов, пребил и остригал жената, с която живее. Мярката на Районния съд в града подлежи на обжалване. 28-годишният Емран има три повдигнати обвинения и ако бъде признат за виновен, може да получи до 10 години затвор. Следва информация със травмиращо съдържание.

Скандалът във вторник вечерта избухнал пред 8-годишното момиче на двамата и пред детето, което жената има от предходна връзка.

"В хода на разследването се установи, че е осъществена и принуда. Тя е подстригана нула номер - след това е изведена на улицата, за да бъде показано това. Мотивът за тези деяния е ревност", заяви Силвия Начкова, наблюдаващ прокурор.

След унизителната разходка из улиците, хора сигнализират в полицията, която, по думите на кмета, е реагирала изключително бързо.

"Някъде за 10 минути става задържането, след това завеждането на майката с децата в социалната дирекция, където Агенцията за закрила на детето веднага предприема действия и се осъществяват бързи оперативни действия от страна на полиция и прокуратура", обясни кметът на Свищов Генчо Генчев.

Жената, заедно с децата, е настанена в кризисен център. БНТ научи, че Емран и пострадалата се събират наскоро, след близо година и половина раздяла. През това време мъжът потърсил дом за себе си и дъщеря си.

"Преди няколко месеца ние предоставихме жилище на бащата с неговото дете от тази същата майка, тъй като тя има две деца, но имаме информация, че има и други деца, които са в социални институции. Той работи в едно от големите предприятия в Свищов, не е показвал такава агресивност досега и просто се потресохме от това, което е станало", допълни Генчо Генчев.

Досъдебно производство за лека телесна повреда за мъжа, пребил и остригал приятелката си в Свищов

Обвиненията срещу 28-годишния Емран са за нанасяне на лека телесна повреда, хулиганство, отличаващо се с изключителен цинизъм и принуда, което може да го прати в затвора до 10 г.

Вижте репортажа на Андрей Кючуков

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нов протест след двойното убийство в софийското село Лозен
Нов протест след двойното убийство в софийското село Лозен
23-годишен е починал при катастрофа в Старозагорско
23-годишен е починал при катастрофа в Старозагорско