НОВИНИ

Шампион по борба и неговото семейство имат нужда от подкрепа

Радостин Любомиров
от Радостин Любомиров
15:44, 15.02.2024
Чете се за: 03:12 мин.
Спорт
 Владимир Дубов
Слушай новината

"Здравейте! Казвам се Владимир Дубов. Познавате ме като дългогодишен шампион на България, световен и европейски вицешампион по свободна борба". Така започва публикацията във Фейсбук на бившия състезател от националния отбор по борба Владимир Дубов, в която той с много любов, но и с много болка разказва историята на своя син.

Малкият Владимир се ражда преждевременно, докато баща му е на поредния лагер на Белмекен, а майката Дина го търси, за да му каже, че вече е в болница. Владко се появява на бял свят в седмия месец с тегло 1600 грама и за да бъде стабилизиран остава два месеца в болница.

Баща му се бори на тепиха, а бебето получава тежка диагноза - Детска церебрална парализа. Следва дълга битка за по-нормален живот. Операция в Сърбия, за да може да направи Владко първите си крачки малко преди да навърши четири годиники. Две години по-късно следва нова интервенция по удължаване на ахилеса. 9 години непрексъната рехабилитация... и борба за всяка крачка.

Но и малкият е голям шампион! Научава се да кара колело, да чете, да смята, да пее, да говори руски, а отскоро и английски. Все още не може да се справи само с ходенето.

Единственият шанс това да се случи е операция в клиника в Сейнт Луис, САЩ, която да бъде извършена от прочутия доктор Парк.

Подробна информация за историята на Влади и становището на д-р Парк може да намерите тук: https://podkrepi.bg/campaigns/vladi-will-walk-alone?fbclid=IwAR0_attKOdIeAlsrNQTunY--fvlexJuXdHzZrJz0mE7yhj-MAl6nf1elsSg

Всичко може да се развие по добър начин за малкия Владко, ако той се подложи на тази интервенция, но тя трябва да се случи скоро, защото д-р Парк се пенсионира в средата на 2024 година.

Тук идва и нашата роля. Макар и многократен шампион на България, Владимир Дубов и семейството му няма как да осигурят сумата за оперативните намеси, която възлиза на 64 918 долара. За 5 седмици от началото на кампанията вече са набрани средства в размер на малко над 16 000 лева.

Дарения могат да се правят чрез:

Платформата: Podkrepi.bg https://podkrepi.bg/campaigns/vladi-will-walk-alone
Фондация "Павел Андреев": https://pavelandreev.bg/campaign/pomogni-na-vladi-da-ima-shtastlivo-detstvo?fbclid=IwAR3iY07ooF3v8MSGqTwbxakChqsw7Ip0tfUD5Nxx1DjZnZkPoiE5LVjZD4c
PayPal: vladimir88dubov@abv.bg

Да, Вова! Спортната общност на България те познава и със сигурност е готова да помогне на малкия Владко и семейството ти. Ще спечелиш и този двубой, макар и извън тепиха.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пореден ден на протести на фермери в различни части на Европа (ГАЛЕРИЯ)
Пореден ден на протести на фермери в различни части на Европа (ГАЛЕРИЯ)
Съветниците от БСП в София искат оставката на областния управител Вяра Тодева
Съветниците от БСП в София искат оставката на областния управител Вяра Тодева