НОВИНИ

Щети на 35 декара гора е нанесъл пожарът край с. Дълбоки

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 27.07.2020
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Големият горски пожар край старозагорското село Дълбоки е овладян. Близо 100 души два дни се бориха с огнената стихия.Предстои да бъдат изчислени щетите от пожара.

Добрата новина е, че пожарът вече е изгасен. Унищожени са стотици декари смесена гора, а близо две денонощия продължи борбата на огнеборците, горските, доброволци и военнослужещи с огъня.

Директорът на пожарната в Стара Загора обясни, че пожарът е бил труден за локализиране поради няколко причини. Първата е труднодостъпната местност. Друг основен фактор е силният вятър, който често сменял силата и посоката си.

"Насочихме изцяло вниманието си и фокусирахме по-голямата част от силите и средствата си за гарантиране опазване на собствеността на най-северните къщи на село Дълбоки", каза директорът на пожарната.

Според него вероятните причини за пожара са няколко и всички са свързани с човешка намеса - детска игра с огън, умишлено запалване, или небрежност при боравене с открит огън. Той обясни, че мястото, където е възникнал пожарът, е място, където се разхождат домашни любимци, тинейджъри си правят пикник или хората просто се разхождат там.

Директорът на "Държавно горско стопанство Стара Загора" допълни, че общата площ на пожара е 190 декара, като 35 декара от него са с щети.

Автор: Десислава Петкова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар избухна в Португалия
Голям пожар избухна в Португалия
Православната църква почита Св. Седмочисленици
Православната църква почита Св. Седмочисленици