НОВИНИ

Слънчево на изток, все още с валежи на запад в следобедните часове

bnt avatar logo
от БНТ
13:00, 10.05.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Значителни валежи в Югозападна България. Най-голямо е измереното до 9.00 часа тази сутрин количество на Боровец – почти 30 литра на кв. метър. В източната половина от страната валежите вече спряха, а облачността ще продължи да намалява, в много райони до слънчево време. В западните райони ще продължи да вали и в следобедните часове, но валежите ще отслабват. Ще остане ветровито и хладно за сезона, с максимални температури между 12° и 17°.

През нощта над източната половина от страната ще остане безоблачно в западните райони на отделни места ще продължи да превалява. Минималните температури утре ще бъдат между 3 и 11 градуса, в София около 6°, а максималните между 14° и 19°.

Повече облаци и превалявания ще има преди обяд в Западна България, но в следобедните часове в по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Ще духа слаб югоизточен, в Югоизточна България – североизточен вятър. В планините и утре ще остане предимно облачно с валежи от дъжд, на височина над 2000 метра - от сняг.

След обяд валежите ще отслабват и спират, но ще остане ветровито, с умерен югоизточен, по високите части - югозападен вятър.

През следващите дни ще преобладава слънчево време с вероятност за изолирани превалявания, главно в следобедните часове. Ще остане ветровито, но максималните температури ще продължат бавно да се повишават.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът на МОК Томас Бах пристига в България на 17 май
Президентът на МОК Томас Бах пристига в България на 17 май
Баскетболният Миньор 2015 се класира за финала в регион Запад на ББЛ
Баскетболният Миньор 2015 се класира за финала в регион Запад на ББЛ