НОВИНИ

Слънчево време и следобедни превалявания

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
13:23, 24.05.2023
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
Слушай новината

В близките часове ще се развива купеста, в Източна България и планинските райони, купесто-дъждовна облачност и на много места там ще превали. Максималните температури ще са между 23° и 28°, в София - около 24°. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове на отделни места в равнините и котловините ще има условия за мъгли. Минималните температури ще са между 11 и 16 градуса, в София - около 12, а максималните - между 22° и 27°, в София - около 22°. Утре денят ще започне с повече слънчеви часове, но следобед отново ще се заоблачи и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от североизток.

И в планините в следобедните часове ще бъде облачно и на много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури в курортите ще са между 16 и 18 градуса, на Алеко - около 11.

Предимно слънчево ще бъде времето по Черноморието. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури ще са около 21°-22°. Температурата на морската вода е 16°-18°. Вълнението на морето ще е слабо.

В петък и през почивните дни на много места в цялата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, в отделни райони - интензивни и значителни по количество. Ще има и условия и за градушки. През първите дни от новата седмица ще преобладава слънчево време, с локални краткотрайни валежи, а температурите слабо още се повишат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът поиска извънредна проверка на „Топлофикация София“ заради високите сметки за парно
Омбудсманът поиска извънредна проверка на „Топлофикация София“ заради високите сметки за парно
Тодор Батков: Условен лиценз означава, че Левски все пак има лиценз, това с НАП е ексцесия
Тодор Батков: Условен лиценз означава, че Левски все пак има лиценз, това с НАП е ексцесия