НОВИНИ

Слънчево време и високи температури и през уикенда

bnt avatar logo
от БНТ
12:47, 20.08.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Времето
Слушай новината

И днес денят ще е слънчев, с максимални температури между 27° и 32°, в София - около 29°. Временни увеличения на облачността ще има над югозападните райони на страната, но само на изолирани места там ще превали. Ще духа слаб вятър от изток, в източните райони от североизток.

През нощта над по-голямата част от страната ще е ясно и почти тихо. Значителна облачност и превалявания ще има над крайните югозападни райони. Сутрешните температури ще бъдат в широки граници - между 12° и 19°, a следобедните - от 28° до 33°. Ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Югозападна България и на места там ще има валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

По Черноморието ще е слънчево. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

Предимно слънчево ще е и в планините, със значителна облачност в масивите от Югозападна България. Там на места ще има валежи от дъжд, по-значителни и придружени от гръмотевици в следобедните часове. Ще духа умерен, предимно северен вятър.

И към времето в Европа. Облачно и с валежи ще бъде за пореден ден в северните райони от континента, Прибалтика и Европейска Русия. Предимно слънчево ще бъде в повечето райони от Западна и Централна Европа, на Пиринейския полуостров, както и в по-голямата част от Балканите. Повече облаци и превалявания ще има в югозападните райони от полуострова.

У нас в близките дни ще преобладава слънчево време, а вероятността за валежи е малка. Температурите ще продължат бавно да се повишават и във вторник максималните ще са между 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието. Ново захлаждане, валежи и гръмотевични бури се очакват в сряда, главно в западната половина от страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Военнослужещи продължават да помагат в гасенето на пожара над Югово
Военнослужещи продължават да помагат в гасенето на пожара над Югово
"Още от деня" се завръща в ефира на БНТ от 23 август
"Още от деня" се завръща в ефира на БНТ от 23 август