НОВИНИ

Слави Трифонов: Има ясна законова процедура, ние я спазваме

слави трифонов внесе подписи искане референдум
bnt avatar logo
от БНТ
15:59, 07.04.2021
6576
Чете се за: 01:42 мин.
У нас
Слушай новината

По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея.

Това коментира Слави Трифонов в профила си във Фейсбук 3 дни след парламентарните избори, които се проведоха на 4 април.

"Ние носехме отговорност до изборите. Оттук нататък с над половин милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе да си поеме отговорност", заяви на днешното заседание на Министерски съвет Бойко Борисов.

Бойко Борисов: Слави Трифонов да си поеме отговорност

"Дали е първи или втори няма значение. Ние ще предложим кабинет, те няма да го изберат и ще дойде той наред. Най-колегиално го моля да почнат да си правят състава на правителството, мнозинството, кой ще е председател на парламента, комисиите, министри, заместник-министри, областни управители", допълни Борисов.

"Има такъв народ" е втора политическа сила.

"Време е да си поеме отговорността и да предложи кабинет. Да не се оправдават, че не им достигат гласове! Ако толкова им е нужно за нещо, имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата. Новите избори не са решение", коментира Бойко Борисов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия може да блокира Zoom
Русия може да блокира Zoom
Згурова е втора след плуването на Световната купа по петобой
Згурова е втора след плуването на Световната купа по петобой