НОВИНИ

Спецакция в Пазарджишко, има задържани

Наркодилър и мъж, опитал се да подкупи униформен, са сред арестуваните

полицаи спряха масово сбиване асеновград петима арестувани
Снимка: Архив/БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:09, 21.02.2024
Чете се за: 03:05 мин.
У нас
Слушай новината

Дилър на наркотици е заловен при съвместни действия от ОДМВР – Пазарджик. Органите на реда спрели лек автомобил на пътя Пазарджик - Пловдив. Оказало се, че 34-годишен пътник в минивана от областния град изхвърлил на пода на возилото суха листна маса. У него били открити и две полиетиленови топчета със същото съдържание. Проверката установила, че това е синтетичен канабиноид с обща маса над 105 грама.

Мъжът е стар познайник на органите на реда, с множество криминални регистрации, осъждан и изтърпявал наказания "лишаване от свобода". Криминалистите го засекли като дилър на този вид наркотик за територията на квартал "Изток" в областния град.

В хода на спецоперацията екипи на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик, на участъците в Лесичово и квартал "Изток", са засекли още трима мъже и една жена, притежаващи наркотични вещества. От тях са иззети различни количества синтетичен канабиноид, марихуана, амфетамин и хероин.

Униформените са задържали и мъж от Пазарджик, предложил подкуп на проверяващи го полицаи. Задържан е на територията на Белово. Автопатрул на местния участък извършвал контрол над участниците в пътното движение.

Униформените спрели и микробус с водач 26-годишен пазарджиклия и констатирали нарушение на Закона за движение по пътищата. Тогава мъжът решил, че ще му се размине и подхвърлил в кората на едната от вратите на служебния автомобил банкнота с номинал от 50 лева. Дежурна група при РУ-Септември е извършила оглед на мястото, а парите са иззети, като веществено доказателство, съобщават от МВР.

В акцията са установени още извършителите на домови кражби, такива от строителен обект и магазин, както и на мобилен телефон. Двама са задържани като автори на вандалски прояви. Един е счупил няколко пейки в района на екопътека край Панагюрище, а друг е нанесъл щети на кафе автомат.

По време на проверките по пътищата е спрян водач, управлявал под въздействието на наркотици, както и друг под въздействието на алкохол.

По време на специализираната акция са извършени проверки на 1496 човека, 1422 моторни превозни средства, 53 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи.

За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 52 акта и 282 фиша. Установени са общо 25 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 12 човека.

Текст: Ангел Узунов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Великобритания въведе санкции срещу директора на затвора, където почина Алексей Навални
Великобритания въведе санкции срещу директора на затвора, където почина Алексей Навални
Калин Стоянов за Нотариуса: Да спрем внушението, че от ГДБОП е имало теч на информация
Калин Стоянов за Нотариуса: Да спрем внушението, че от ГДБОП е имало теч на информация