НОВИНИ

Специално: Екип на БНТ влезе първи в Центъра по сигнали за изборни нарушения

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:24, 09.07.2021
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Екипът на БНТ беше допуснат първи в специалния център на МВР, който ще проверява дали се работи по всички сигнали за изборни нарушения, постъпващи от цялата страна. Той ще работи в деня за размисъл и в самия изборен ден.

Всеки един сигнал за изборно нарушение в деня за размисъл и в деня на вота ще бъде приет на телефон 112. От там той ще бъде насочен към съответната Областна дирекция на полицията. Но ще бъде видим и за полицаите в специалния център.

"Служителят, който е тук, ще вижда на екран информацията от сигнала и ще се обажда на командирован служител на главната дирекция на място в съответната дирекция, за да провери дали сигналът се регистрира, обработва, дали се докладва на съответната прокуратура", обяснява главен инспектор Денислав Донков - началник сектор в ГД "Национална полиция".

Задачата е нито един сигнал да не бъде пренебрегнат. От рано сутринта в изборния ден сигнали ще получават и обработват специално обучени служители на МВР.

Над 100 служители на Главна дирекция "Национална полиция" ще бъдат командировани в цялата страна.

"Те ще помагат на колегите там, ще им съдействат, ще изискват информация, за да осъществят контрол на самата дирекция и съответно да бъдат полезни", обяснява главен инспектор Денислав Донков - началник сектор в ГД "Национална полиция".

До изборния ден включително работи и денонощна телефонна линия за нарушения и престъпления, свързани с изборите: 02/90 112 98.

Сигнали се приемат и на специална електронна поща: izbori2021@mvr.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финансовият министър: Очакваме преизпълнение на приходите в бюджета с около 1,5 милиарда
Финансовият министър: Очакваме преизпълнение на приходите в бюджета с около 1,5 милиарда
Над 50% от новите случаи във Франция са с "Делта" варианта
Над 50% от новите случаи във Франция са с "Делта" варианта