НОВИНИ

Станимира Петрова пред БНТ: Трябва да съм горда, постигнах страшно много неща (ВИДЕО)

Това не е краят на моя олимпийски път, заяви една от най-добрите български боксьорки при прибирането си на родна земя

станимира петрова бнт съм горда постигнах страшно неща видео
bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 05.08.2024
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
Слушай новината

Станимира Петрова сподели, че се връща без медал, но все пак е горда заради работата, която е свършила по време на своята подготовка. Боксьорката загуби на четвъртфиналите в Париж 2024.

Пред БНТ българката направи кратка равносметка на своята кариера и добави, че това не е краят на нейния олимпийски път.

Със сигурност не съм доволна, защото нямам медал. Аз съм казвала, че това ми е мечтата и на всеки един спортист, но съм горда от себе си. По време на тренировъчния процес се раздадох на 100%, на ринга също, просто жребият ми беше доста труден. Играх с най-добрите и съм щастлива, че направих толкова добри мачове с тях. Мачът с китайката беше наистина равностоен, някои казват, че съм малко ощетена, но това няма никакво значение. Тя е добра и в момента е на финал. Така ми е било писано, продължаваме напред“, започна тя.

„Преди първата ми среща имаше огромно напрежение, защото това ми е като някаква травма вече след първите ми два неуспешни опита на олимпийски игри още в началото, но определено го приемам по-спокойно. Бих каза даже, че това ми е загубата, която я приемам най-леко. Доволна съм от себе си“, добави боксьорката.

„Не, китайката не беше непреодолима на четвъртфиналите. Мачът с нея беше равностоен. Може би имаше голямо напрежение, не знам, в момента не ми се търсят евентуални причини. Оцених, че трябва да се гордея със себе си, винаги съм се подценявала, защото по пътя разказвах за моята кариера. Аз съм започнала на 23 години, само за 10 имам световна титла, 4 златни европейски отличия, 3 участия на олимпийски игри. Да, аз трябва да съм горда, защото за 10 години постигнах страшно много неща. Винаги съм искала да съм повече и ще продължавам да се боря, но вече започвам да се радвам и на това, което имам“, заяви още Петрова.

Тя подчерта, че прекалено много обича бокса, но на този етап трябва да се види какво ще става с него на Олимпийските игри през 2028 година в Лос Анджелис.

„Това не е краят на моя олимпийски път. Прекалено много обичам бокса. Относно Игрите в Лос Анжелис, първо трябва да видим какво ще се случи с бокса. Аз се шегувам, че мога да си избера друг спорт. Ако няма проблем, може да се избера някой друг, в който няма възрастова граница, категории и килограми“, отбеляза 33-годишната състезателка.

Вижте разговора със Станимира Петрова във видеото!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Георги Дерменджиев преди мача на Лудогорец с Карабах: Отиваме за крайна победа
Георги Дерменджиев преди мача на Лудогорец с Карабах: Отиваме за крайна победа
Шести ден вълна от насилие във Великобритяния
Шести ден вълна от насилие във Великобритяния