НОВИНИ

Стойчо Младенов: Една голяма победа за нас

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:24, 06.08.2021
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
стойчо младенов една голяма победа нас
Слушай новината

Старши-треньорът на ЦСКА София Стойчо Младенов остана много доволен от представянето на своя тим срещу Осиек в първата среща от третия квалификационен кръг в турнира Лига на конференциите.

"Червените" спечелиха с 4:2 на Националния стадион "Васил Левски", а Младенов определи представянето на своите футболисти като "отлично".

"Една голяма победа за нас. Отлично изигран мач. Ключът беше в колективната игра. Успяхме да отбележим не един или два гола. Имахме възможност за поне още толкова, но радващото е, че отборът създава положения и лека-полека набира скорост. Разбира се, има още много какво да се желае. Винаги може повече. Видя се особено второто полувреме, че отборът отпадна физически.

Наставникът похвали още играчите за впечатляващото първо полувреме, но допълни, че след 60-та минута са отпаднали физически и това е довело до втория гол

"Аз съм много радостен от моите футболисти, защото те показват футболен интелект. Много бързо възприемат каквото им кажа и във фаза атака и във фаза защита. Първото полувреме беше впечатляващо, след 60 минута обаче започнахме да отпадаме физически. Докато бяхме свежи, всичко беше добре. След това обаче започнахме да затихваме, приехме противника в нашето поле и за съжаление допуснахме втори гол. И двата гола бяха нелепи. Първият от статично положение, втория - едно неразчетено излизане. От нищото ни отбелязаха два гола."

64-годишният треньор сподели, че победата дава предимство на ЦСКА София, но подчерта, че отборът трябва да бъде подготвен и за реванша в Хърватия.

"Победата ни дава предимство за следващия мач, но все пак трябва да сме подготвени. За съжаление на загрявката се контузи футболист. Това показва състоянието на отбора, но се надявам, че със завръщането на някои футболисти, ще можем отново да се представим отлично и в следващия мач."

Накрая Стойчо Младенов говори и за състоянието на Йоан Бай, който получи разтежение на загрявката и не взе участие в мача.

"Бай има разтежение на бедрения мускул. Според мен ще бъде извън строя минимум за три седмици. Утре (б.р днес) ще му бъде направен магнитен резонанс и тогава вече ще имам по-конкретна информация".

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боряна Калейн на финала в Токио
Боряна Калейн на финала в Токио
Катрин Тасева обяви края: Това е последното ми състезание
Катрин Тасева обяви края: Това е последното ми състезание