НОВИНИ

Тръмп все пак допуска загуба на президентските избори

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
11:43, 14.11.2020
Чете се за: 00:43 мин.
По света
Снимка: БГНЕС

Победителят в президентските избори Джо Байдън печели и в щата Джорджия. Това увеличава преднината му пред Доналд Тръмп на 306 срещу 232 гласа в електоралната колегия. Тръмп направи първото си официално изявление след обявената победа на опонента му. На пресконференция в Белия дом той "почти призна" загубата си.

Джорджия - щатът, който не е подкрепял демократ от 1992-а, затвърди победата на Джо Байдън. Доналд Тръмп все още не е признал победата на опонента си, но се доближи до признаване на загубата си. Косвено, с коментар за COVID-19.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Надяваме се, че каквото и да се случи в бъдеще - кой знае коя администрация ще бъде, предполагам, че времето ще покаже - но мога да ви кажа, че тази администрация няма да въведе мерки за блокада.

Тръмп не спомена името на Байдън. Отказа и да отговаря на въпроси. Пред журналистите той говори за ваксината срещу СОVID-19.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Ваксината ще бъде разпространена на първа линия, на възрастните и рисковите групи незабавно. Въпрос на седмици е. Милиони дози ще бъдат разпространени. Чакаме одобрението.

Според Тръмп до април ваксината ще е масово достъпна.

Изказването идва на фона на рекордните 200 000 нови случая на COVID-19 за денонощие, регистрирани в Съединените щати. От началото на пандемията в страната от коронавируса починаха около 245 000 души.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Франс прес": Застаряващи медици се борят с COVID-19 в България
"Франс прес": Застаряващи медици се борят с COVID-19 в България
Принц Чарлз навършва 72 години
Принц Чарлз навършва 72 години