НОВИНИ

В Брайтън са горди от представянето на Алексис Мак Алистър на Мондиала в Катар

Де Дзерби: Много сме горди от представянето на Мак Алистър. Мисля, че той бе един от най-добрите играчи на Световното първенство

епичен финал аржентина световен шампион футбол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:08, 21.12.2022
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
Слушай новината

Мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби заяви, че е горд от Алексис Мак Алистър, след като футболистът помогна на Аржентина да спечели световната титла, казвайки, че полузащитникът на „чайките“ е бил един от най-добрите играчи в турнира.

Аржентинците вдигнаха трофея за първи път от 1986-а насам след драматичен успех на финала срещу Франция с дузпи в неделя. Де Дзерби няма намерения да връща Мак Алистър директно в стартовия състав на Брайтън, като 23-годишният футболист е получил две седмици почивка.

„Да, много сме горди от него. Мисля, че той бе един от най-добрите играчи на Световното първенство, стилът му на игра беше ясен, не направи грешки, осъзнаваше какво трябва да направи преди дадено отиграване“, каза наставникът преди срещата с третодивизионния Чарлтън от осминафиналите за Купата на Лигата в сряда вечер.

Мак Алистър стартира във всички шест мача на „албиселесте“ в Катар, след като остана неизползвана резерва при шокиращото откриващо поражение срещу Саудитска Арабия. „Изпратих му много съобщения. Много съм щастлив за него и за нас, на него му предстоят сега две седмици почивка и ще го чакаме да се завърне във Висшата лига. След един месец на Мондиала, в който той трябваше да бъде силен заради напрежението и емоциите, сега се нуждае от малко отдих. Ще използваме други играчи, докато той е във ваканция“, добави италианският специалист.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ-СДС: В НС се образува същата коалиция "Лукойл", както в предишния парламент
ГЕРБ-СДС: В НС се образува същата коалиция "Лукойл", както в предишния парламент
Иван Димитров е спортист номер 1 на Габрово
Иван Димитров е спортист номер 1 на Габрово