НОВИНИ

В Панагюрище 17-годишен без книжка обърна кола, приятелят му загина (Обзор)

bnt avatar logo
от БНТ
20:09, 26.02.2021
Чете се за: 03:22 мин.
Регионални
Слушай новината

Младеж загина, негов приятел, шофирал без книжка, се бори за живота си след тежка катастрофа тази сутрин в Панагюрище. Сред версиите на разследващите е, че младежите са употребили алкохол и са взели автомобила без знанието на собственика. Проверява се дали не са се връщали от купон.

17-годишно момче загина на място при тежка катастрофа в Панагюрище. Шофьорът на колата, също на 17 години е бил без книжка. Той е в болница с опасност за живота.

Катастрофата е станала рано сутринта. На мястото веднага са пристигнали пожарни и линейки. Тече разследване, причините за катастрофата продължават да се изясняват.

По предварителни данни младежите са се били събрали да празнуват в гараж, в близост до инцидента. Проверяват се свидетелски показания, че момчетата са употребили алкохол и са взели автомобила без знанието на собственика.

Разследването продължава като се чакат резултатите от назначената химическа експертиза, съобщават от полицията.

Малко преди 5 сутринта автомобилът се е движил в посока Стрелча. В района на жп гарата е излязъл от пътното платно и се е преобърнал. Шофьорът е на 17 години, няма книжка, движил се е с несъобразена скорост.

"Видях полицейската кола, отцепила пътя тука на гарата, имаше катастрофа, тялото на едното момче беше покрито, явно висока скорост, несъобразена", каза служителят на жп гарата Атанас Попов.

След като изхвърчала от пътя, колата се е преобърнала по таван.

Според хората в Панагюрище на тази отсечка шофьорите редовно карат с висока скорост.

"Определено винаги се кара с по-висока скорост, макар че много често има полиция там. Но не се съобразяват явно", каза Цветана Скачкова.

"Там има една отсечка от завоя, доста правичка, и там се движат доста бързо. Вероятно някакъв знак трябва", каза Катя Краснарова.

По предварителни данни младежи често се събирали в гараж до жп гарата. Проверява се дали снощи са празнували там или в съседното село Оборище.

"Събират се тук особено на тази рампа тук къде е, отзад, тука, постоянно има младежи с коли и то не един двама, доста коли, може да се каже", каза служителят на жщ гарата Атанас Попов.

Снощи в полицията не са постъпвали сигнали за гонки в района на гарата.

"Изяснено е, че лекият автомобил е собственост на 20-годишен мъж от Оборище", каза говорителят на ОДМВР Пазарджик Мирослав Стоянов.

Все още се изяснява как младежите са взели ключовете на автомобила и дали собственикът е знаел. Очакват се резултатите от химическите експертизи. Води се разследване за причинена смърт по непредпазливост.

Автор: Нели Ангелова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разследващият екип на ООН представя заключенията си по случая "Навални" на 1 март
Разследващият екип на ООН представя заключенията си по случая "Навални" на 1 март
Кои са ключовите позиции в листите за новия парламент?
Кои са ключовите позиции в листите за новия парламент?