НОВИНИ

В "Референдум": 67.5% смятат, че Слави Трифонов е трябвало да предложи ново правителство след диалог с останалите партии на протеста

bnt avatar logo
от БНТ
21:30, 13.07.2021 (обновена)
5556
Чете се за: 01:25 мин.
У нас
Слушай новината

Тази вечер в предаването "Референдум" основният въпрос беше: "Слави Трифонов предложи състав на бъдещо правителство. Според вас как беше по-добре да постъпи?"

67.5% смятат, че Слави Трифонов е трябвало да предложи ново правителство след диалог с останалите партии на протеста. 25.5% подкрепят тезата, че го е предложил самостоятелно, без мнение са 7 процента.

Въпросите са от проучване на "Алфа рисърч" специално за "Референдум".

На въпроса "Какви трябва да са основните приоритети на новото правителство?" анкетираните смятат, че най-важно е подобряването на здравеопазването, както и настигането на европейските доходи.

Пенсионната реформа е важен приоритет за 42.9% от анкетираните, следват съдебната реформа и изграждането на детски градини за всички деца с 42 и 33.6%.

Според анкетираните лица приоритети на новото правителство трябва да са смяната на главния прокурор, продължаването на инфраструктурните проекти, ускореното въвеждане на електронно правителство, както и въвеждането на изцяло мажоритарна система.

В дискусията в студиото участваха политолозите Христо Панчугов и Калоян Велчев, както и политическите анализатори Слави Василев и Мира Баджева.

Гледайте цялата дискусия в "Референдум"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Христо Христов е уверен в успешното си представяне в Токио
Христо Христов е уверен в успешното си представяне в Токио
Разговор с астронавти: Деца изпращат въпроси до НАСА
Разговор с астронавти: Деца изпращат въпроси до НАСА