НОВИНИ

Везенков: НБА беше училище, но аз искам да бъда щастлив

Везенков, който спечели наградата за Най-полезен играч в Евролигата с екипа на Олимпиакос през 2023-а година, се завръща в Пирея след един сезон с отбора на Сакраменто Кингс.

Везенков: НБА беше училище, но аз искам да бъда щастлив
bnt avatar logo
от БНТ
16:36, 25.07.2024
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският баскетболист Александър Везенков се завърна в Олимпиакос и бе представен официално на пресконференция в Атина, след като по-рано днес от гръцкия гранд обявиха неговия трансфер.

Везенков, който спечели наградата за Най-полезен играч в Евролигата с екипа на Олимпиакос през 2023-а година, се завръща в Пирея след един сезон с отбора на Сакраменто Кингс в НБА. Новият договор на тежкото крило с гръцкия клуб е за пет години.

Официалното представяне на Везенков бе насрочено за 15:00 часа, но се забави, защото българският баскетболист бе посрещнат от множество фенове на Олимпиакос на входа на залата.

„Благодаря на клубните шефове, без които моето завръщане нямаше да е възможно. Благодаря и на хората, които бяха тук в жегата, за да ме посрещнат. Олимпиакос е моето семейство. Щастлив съм отново да съм тук. Целта винаги е върхът“, заяви Везенков.

Той се върна и към престоя си в НБА с екипа на Сакраменто Кингс.

„Мислех за това дали искам втори шанс в НБА и дали мога да се справя по най-добрия начин. Първата ми година беше трудна. Самата възможност да си на едно място с толкова много талантливи играчи, те научава на много. Това беше едно училище. Най-важното нещо за мен обаче е да бъда щастлив и да се боря за титли. В Торонто разбраха ситуацията и какво искам, за което им благодаря“, обясни баскетболният национал.

„Наясно съм с напрежението, което следва, но обичам да поемам отговорност. Ще продължа да работя здраво и да давам 100 процента от себе си. Знам, че мога да бъда критикуван. Щастлив съм отново да се върна при моето семейство“, каза още Везенков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излязоха свободните места за софийските гимназии след второто класиране
Излязоха свободните места за софийските гимназии след второто класиране
Барселона започна преговори с Лайпциг за Дани Олмо
Барселона започна преговори с Лайпциг за Дани Олмо