НОВИНИ

Владислав Панев: Не се очакват изненади на листите за изборите

bnt avatar logo
от БНТ
17:49, 25.02.2023
Чете се за: 01:45 мин.
Политика
Слушай новината

"Листите са почти готови. Не мисля, че хората могат да очакват някакви изненади. Листите ще бъдат такива, че да спечелим убедително", заяви в "Говори сега" Владислав Панев от "Демократична България". По думите му предстои да бъде решено дали той ще бъде водач на листа.

Според Владислав Панев целта е депутатите, които бъдат избрани, да свършат максимално добра работа в следващия парламент.

"Ще подкрепим най-добрите възможни промени в Закона за съдебната власт, така че монополът на прокуратурата да бъде преодолян. Конституцията трябва да бъде променена, за да няма такава всесилна фигура", допълни Владислав Панев.

Той добави, че всеки български гражданин, който нарушава закона, трябва да разследван и евентуално осъден, включително и президентът.

Владислав Панев коментира и вътрешнопартийния скандал свързан с изместването на бившия депутат от "Продължаваме Промяната" Александър Дунчев от водачеството на листата в София област заради "Демократична България".

"Човек за пример, включително и на мен в активната борба за природозащита и смятам, че ще бъде полезен на гражданското общество и в бъдеще", каза още Владислав Панев.

Вижте още във видеото.

Гледайте повече теми от "Говори сега"

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мирен протест в подкрепа на Украйна във Варна
Мирен протест в подкрепа на Украйна във Варна
Петър Петров: Необходими са законови промени, за да се защитят земеделските производители
Петър Петров: Необходими са законови промени, за да се защитят земеделските производители