НОВИНИ

ВМРО започва преговори за патриотично-консервативна коалиция

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
21:52, 09.08.2022
Чете се за: 02:00 мин.
Политика
Слушай новината

ВМРО покани на открит форум днес всички българофилски формации в страната.

В приетата на заседанието декларация патриотите призоваха за обединение на българофилите зад радикална промяна на конституционните устои на страната. Те подчертаха, че поставят на първо място българските интереси, а не брюкселските изисквания, руската пропаганда или американския натиск.

ВМРО започва консултации за обединение на разумния български патриотизъм, се посочва още в документа.

"И създаване на една истинска патриотично-консервативна алтернатива за България, която да промени дебата изобщо - политическият дебат, защото той в момента е безумен. Дебат по дребнотемие, дебат, базиран на омразата към една или друга личност, а не по същество за бъдещето на нацията", коментира Искрен Веселинов - съпредседател на ВМРО.

По думите му анализът на предишния мандат на Народното събрание не само ерозира усещането за държавност и за патриотизъм, но и усещането за национален суверенитет.

"Всеки един казус, който се решаваше по време на този мандат, беше решен несъобразно българския интерес и това провокира у нас желанието да седнем на една маса с хора, които смятат че именно българският национален интерес трябва да бъде водещ", заяви Веселинов..

Другият съпредседател на партията Ангел Джамбазки уточни, че ВМРО е планирала тази форма на разговори още от есента на миналата година, но това е станало невъзможно заради "конюнктурата в държавата".

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Един човек е загинал при експлозиите във военната база в Крим
Един човек е загинал при експлозиите във военната база в Крим
Захлаждане и валежи в близките дни
Захлаждане и валежи в близките дни