НОВИНИ

Водна криза няма да има, предприемат се мерки, докладва министър Димитров на премиера Борисов

bnt avatar logo
от БНТ
13:24, 27.11.2020
Чете се за: 00:45 мин.
Политика

Водна криза няма да има, заяви пред премиера Бойко Борисов министърът на околната среда и водите Емил Димитров. Министър Димитров докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава. Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година, обясни министърът на околната среда и водите.

„100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи“, изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем от предстоящите зимни месеци. Министър-председателят посочи, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията. Министър-председателят Борисов заяви, че чака министър Димитров да направи предложения относно назначаването на заместниците си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава свободното падане на България
Продължава свободното падане на България
Това са баскетболистите, които ще борят Босна към ЕвроБаскет 2022
Това са баскетболистите, които ще борят Босна към ЕвроБаскет 2022