НОВИНИ

Все по-горещо време в следващите дни, повишава се и риска от пожари

Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
13:15, 04.07.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

След гръмотевичните бури и валежите, предстои отново сухо и горещо време - и през почивните дни, и особено в началото на новата седмица. С повишението на температурите с всеки следващ ден отново ще се увеличават и областите с висок риск от възникване на пожари.

Днес максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в комбинация със слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Ще има следобедни превалявания, с по-голяма вероятност в Рило-Родопската област, на места придружени от гръмотевици, но в по-голямата част от страната ще бъде слънчево.

И утре ще преобладава слънчево време, но ще има и превалявания, главно в Източна България. В повечето райони максималните температурите ще бъдат между 28° и 33°, малко по-ниски, около 25°, в североизточните части от страната.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, но и там не са изключени изолирани превалявания. Температурата на морската вода е 25°-26°. И вятърът, и вълнението на морето ще бъдат слаби.

Много добри условия за туризъм в планините. Ще преобладава слънчево време, с изолирани следобедни превалявания и умерен северен вятър.

И на Балканите превалявания ще има утре само в източните райони. В по-голямата част от полуострова ще бъде слънчево, а температурите ще се повишават.

И у нас, в близките дни ще бъде слънчево и все по-горещо време, а в началото на новата седмица - отново с опасно високи температури.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Възраждане" призова за правителство "всички срещу ГЕРБ и ДПС" с третия мандат
"Възраждане" призова за правителство "всички срещу ГЕРБ и ДПС" с третия мандат
Пеевски: Няма да изключим 14-те депутати, които гласуваха "против", с Доган продължаваме заедно
Пеевски: Няма да изключим 14-те депутати, които гласуваха "против", с Доган продължаваме заедно