НОВИНИ

Задържаха четирима души при спецакция за наркотици в Област Пазарджик

задържаха четирима души спецакция наркотици област пазарджик
bnt avatar logo
от БНТ
10:27, 03.10.2020
Чете се за: 00:52 мин.
Регионални

Четирима души са задържани след специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици на територията на област Пазарджик. Акцията се реализира под надзора на Окръжната прокуратура.

Екипи от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР-Пазарджик установиха нива, засадена с марихуана, намираща се в местността "Чукурловица", в землището на панагюрското село Поибрене. Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно.

Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис. В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67,25 кг листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 кг чиста зелена листна маса. Задържани са двама мъже от Петрич на 30 г. и на 51 г. Те са стопани на нарконивата, занимавали се с отглеждането и последващата обработка на дрогата. Мъжете са привлечени като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. С постановление на наблюдaващ прокурор срокът на задържането им е удължен със 72 часа.

По същото време Криминална полиция при РУ-Пазарджик са извършили претърсване на два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. Първият бил обитаван и стопанисван от 26-годишен мъж, който е задържан. Вътре криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса.

Във втория имот, който бил необитаем органите на реда също открили засадени 36 растения. Така от двете места били иззети общо близо 67 кг зелена листна маса и 2,4 кг изсушена марихуана. За срок от 24 часа е арестуван и 36-годишен мъж от Панагюрище, като заподозрян за стопанисването на втория имот.

Автор: Деница Торньова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Гечев: Има шансове за победа на БСП и те са реални
Румен Гечев: Има шансове за победа на БСП и те са реални
Красимир Вълчев: 100 са заразените от COVID-19 ученици и деца, учителите - 99
Красимир Вълчев: 100 са заразените от COVID-19 ученици и деца, учителите - 99