НОВИНИ

Задържаха за 72 часа дрогирания шофьор след екшъна в КАТ-Пловдив

bnt avatar logo
от БНТ
18:36, 03.08.2022
Чете се за: 03:20 мин.
Криминално
Слушай новината

Над 100 нарушения на пътя е извършил дрогирания шофьор, който вчера катастрофира пред КАТ-Пловдив. Той е бил санкциониран за различни провинения, включително шофиране след употреба на алкохол.

49-годишният мъж е в ареста и с решение на наблюдаващия прокурор мярката му за задържане вече е удължена със 72 часа. Повдигнати са му три обвинения.

Нервен, превъзбуден, неадекватен мъж - в такова психическо състояние се опитва да регистрира автомобила си в КАТ Пловдив вчера следобед. При направена от служителите проверка става ясно, че шофьорската му книжка е отнета преди 7 месеца заради употреба на алкохол.

Има и условна присъда за нарушението. С тези основания полицаите спират шофьора, който се опитва да си тръгне. Но не успяват да го убедят да се откаже от намеренията си да шофира. Той се качва в колата и отново влиза в двора. Свидетели на бясното му каране срещу автомобили и хора стават и служители и клиенти.

"Страшно беше, караше в насрещното движение. Ние имахме работа, той мина през нас - ей оттам в насрещното влезе, беше лошо. Много хора имаше, тук беше пълно с хора. Беше опасно много, не знам как се размина. Някакъв страшен късмет изкарахме", каза Калин Илиев, технически експерт от КАТ-Пловдив.

Екип на "Пътна полиция" успява да блокира изхода и опита за бягство на дрогирания водач завършва в бетонни саксии на паркинг пред КАТ.

"През цялото време е крещял, че ще си сложи край на живота, че не иска да живее, което е неадекватно поведение и полицая, който неколкократно му казва да излезе от колата и това не се случва, счупва стъклото, изважда го", обясни Атанас Илиев наблюдаващ прокурор.

От прокуратурата определиха действията на полицаите при задържането като законни и премерени и повдигнаха три обвинения на задържания за шофиране след употреба на наркотици, за неизпълнение на полицейско разпореждане и за хулиганство с особена дързост.

"Това е много интересен водач с много дълго досие като нарушител, то започва от 2001 г., като до 2022 до вчерашната дата има 53 акта, връчени и издадени наказателни постановления и 47 фиша", каза главен инспектор Йордан Милушев, началник "Пътна полиция" в КАТ-Пловдив.

Задържаният е дал кръвна проба, изчакват се резултатите, за да се уточни и под въздействието на какъв наркотик е шофирал.

Репортер: Димитър Димитров

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Енергийният министър: Ситуацията с доставките на газ е критична
Енергийният министър: Ситуацията с доставките на газ е критична
Пирин получи най-солидната санкция след 4-ия шампионатен кръг
Пирин получи най-солидната санкция след 4-ия шампионатен кръг