НОВИНИ

Женина Трашлиева от новия ансамбъл: Много е вълнуващо

Женина Трашлиева
Снимка: БФХГ, Анна Недкова
bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 25.01.2022
7860
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Женина Трашлиева е една от изгряващите звезди в националния ансамбъл по художествена гимнастика, наследил олимпийските ни медалистки от Токио 2020. Кариерата ѝ започва преди 7 години в клуб "Черноморец", Бургас, а днес вече е част от селекцията на треньора Весела Димитрова.

Освен Женина Трашлиева в състава на ансамбъла влизат още Вая Драганова, Петя Борисова, Камелия Петрова и Елена Георгиева.

„Лично за мен пътят ми до момента, бих казала, че беше доста трънлив и неравен. Неведнъж съм се препъвала и съм криввала от него, но се радвам, че с доста усилия и постоянство под една, или друга форма, успях да се върна по правилния път“, сподели Женина Трашлиева пред страницата на федерацията във Фейсбук.

Ансамбълът ни вече се подготвя за първия си старт през 2022 година, който ще бъде на Световната купа в Атина през март.

„Не съм предполагала, че един ден ще бъда ансамблистка на по-високо ниво. Досега винаги съм била индивидуалистка, но човек трябва да излиза от зоната си на комфорт. Мисля, че в ансамбъл е някак по-интересно. По-вълнуващо е да имаш още четири човека около теб, да споделяш всяко нещо с тях, всяка емоция. По-хубаво е“, добави още талантливата гимнастичка.

В екипа на Весела Димитрова влиза също и Ясена Стойнева, която ще е в ролята на помощник треньор заедно с Михаела Маевска.

„Впечатлението ми от г-жа Димитрова беше, че е много взискателна, по отношение на малките детайли, които реално правят всичко завършено и красиво. Това много ми допада, тъй като винаги съм се стремяла към същото. Г-ца Маевска ме впечатли с търпението, спокойствието си и начинът, по който успява да ни обясни всичко. А г-жа Стойнева отлично допълва този изграден тандем от г-жа Димитрова и г-ца Маевска“, каза още Трашлиева.

Състезателката от ансамбъла се възхищава на Евгения Канаева.

„Евгения Канаева е гимнастичката, на която изключително много се възхищавах, докато се състезаваше. Харесваше ми как тя излизайки на килима да играе, все едно разказваше история. Толкова грациозна и красива, харизматична. Спомням си, че като по-малка, често ми казваха, че се доближавам до нея като стил на игра и това много ме радваше.“

„Целта ми е да оправдая доверието на хората, които прецениха, че трябва да бъда част от отбора. Искам да докажа и на себе си, че мога да постигна някои неща, които смятах преди няколко години за невъзможни. Пожелавам си един достоен и красив финал на спортната си кариера със златен цвят“, завърши Женина Трашлиева.

Преди това капитанът на новия ансамбъл Вая Драганова и Елена Георгиева също споделиха своите очаквания и амбиции, свързани със спорта.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще има ли скок на цените на хотелските услуги по Черноморието заради увеличението на тока?
Ще има ли скок на цените на хотелските услуги по Черноморието заради увеличението на тока?
Правителствата на България и РСМ заседаваха съвместно в София
Правителствата на България и РСМ заседаваха съвместно в София