НОВИНИ

Жорди Фернандес от Сакраменто: Везенков е играч, който прави всичко да изглежда много лесно

жорди фернандес сакраменто везенков играч прави всичко изглежда лесно
Снимка: bgbasket.com
bnt avatar logo
от БНТ
15:30, 22.05.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

В Сакраменто продължават да следят отблизо изявите на Александър Везенков. Помощникът на Майк Браун в треньорския щаб Жорди Фернандес присъсва в Каунас за Финалната четворка в Евролигата, а след края й сподели и впечатленията си от представянето на българина и драматичната загуба на Олимпиакос от Реал Мадрид на финала.

"Наблюдавах внимателно Везенков. По време на Финалната четворка и плейофите той имаше страхотно представяне. Той е играч, който отбелязва много лесно, прави всичко да изглежда много лесно. Той играе много добре без топка, пробива много добре, може да стреля, винаги е добре позициониран и е добър при борбите“, заяви Фернандес пред eurohoops.net.

„Продуктивността му вчера беше зверска, трябваше да завърши мача. При зоновата защита, особено в последната четвърт, той нямаше толкова стрелби. Той изравни най-доброто представяне за всички времена на финал с 29 точки, беше много добър мач, жалко, че не спечелиха“, добави той.

А на въпроса вчера ли беше последният мач на Везенков в Евролигата, Фернандес заяви: „Не мога да отговоря на това, защото не сключвам договори и не се грижа за това. Единственото, което мога да ви кажа е, че имаме неговите права и дойдох тук, за да го видя. Майк Браун отиде да го види в плейофите, Джей Траяно отиде на финалите за Купата на Гърция, а аз стигнах до Финалната четворка… Следваме го, защото това е част от нашата работа, но сме много далеч от въпроса за договорите. Той е играч, който ни заинтригува и ни интересува, но сега е важно той да си свърши работата, да спечелят гръцката лига и че той продължава да се състезава.”

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ФК Реал Мадрид е внесъл официална жалба за престъпление от омраза заради обидите към Винисиус
ФК Реал Мадрид е внесъл официална жалба за престъпление от омраза заради обидите към Винисиус
Радослав Гидженов ще ръководи двубоя Нидерландия - Хърватия от финалите на U17 Евро 2023
Радослав Гидженов ще ръководи двубоя Нидерландия - Хърватия от финалите на U17 Евро 2023