НОВИНИ

Феноменален Везенков не стигна на Олимпиакос и Реал Мадрид отново триумфира в Евролигата

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:47, 21.05.2023
Чете се за: 03:17 мин.
Спорт
феноменален везенков стигна олимпиакос реал мадрид отново триумфира евролигата
Слушай новината

Отборът на Реал Мадрид е новият шампион в баскетболната Евролига, след като в безкрайно драматичен финал надигра със 79:78 гръцкия Олимпиакос.

Страхотен двубой за гръцкия тим за пореден път изигра българинът Александър Везенков, който вкара 29 точки, изравнявайки рекорда за най-резултатен мач във финал на Шейн Ларкин.

Звездата на гранда от Пирея прибави още 4 борби, 3 асистенции и 1 чадър, за да завърши срещата с коефициент на полезно действие от 34 - най-висок от всички баскетболисти, които взеха участие в този сблъсък.

Мачът започна отлично за Олимпиакос, които в първата четвърт стреляха много силно от дистанция, което им позволи за момент дори да отворят разлика от 10 точки в своя полза, но постепенно Реал заличи пасива си и във втората част изравни играта, а почивката дойде при абсолютно равенство - 45:45.

През второто полувреме гърците отново имаха леко предимство в резултата и изглежда, че държаха под контрол случващото се на паркета, но някои пропуски от наказателната линия щяха да се окажат фатални за момчетата на Йоргос Барцокас.

Така се стигна до заключителните две минути от срещата, в които Олимпиакос влезе с лек аванс, който бе намален само на точка след страхотна тройка на Серхио Родригес. Последва и кош на капитанът Серхио Юл, който с първите си две точки даде аванс на своя тим от 79:78 три секунди преди сирената. В последното нападение за целия турнир Костас Слукас пропусна за "червено-белите" и така Реал Мадрид триумфира за 11-и път в Евролигата.

Феноменалният Александър Везенков стана най-резултатен във финала с 29 точки, а силен мач за Олимпиакос изигра и рожденикът Айзея Кенън, който реализира 21.

За победителите от Реал Мадрид 36-годишният Серхио Родригес бе над всички със своите 15 точки, а Уолтър Таварес се отчете с 13 и прибави 10 борби, за да оформи своя "дабъл-дабъл". Поредното чудесно представяне за баскетболистът от Кабо Верде му донесе и наградата за най-полезен играч (MVP) на финалната четворка в Евролигата.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Замеряха с червена боя сградата на ЕК у нас, външното ни министерство осъди посегателството
Замеряха с червена боя сградата на ЕК у нас, външното ни министерство осъди посегателството
Няма загинали или изчезнали българи при наводненията в Италия
Няма загинали или изчезнали българи при наводненията в Италия