НОВИНИ

Арестант застреля двама пристави в съд в Мичиган

Арестант в Мичиган застреля двама пристави и рани друг. При престрелката е пострадал и цивилен гражданин. Затворникът бил отвеждан към съдебна зала в град Сейнт Джоузеф, когато успял за отнеме оръжието на придружаващия го заместник-шериф. Стрелецът е бил ликвидиран. Това е поредният щрих от нарастващото насилие срещу служители на реда в Съединените щати.

bnt avatar logo
от БНТ
07:00, 12.07.2016
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Според шерифа на окръг Бериън, към който принадлежи градчето Сейнт Джоузеф, арестантът е трябвало да бъде съден по няколко обвинения, но властите отказаха да разкрият самоличността му. Двете му жертви са били пристави с дългогодишен стаж в правоохранителните органи. Животът на двамата ранени е извън опасност. Заместник-шерифът е в стабилно състояние, а цивилният гражданин е бил само прострелян в ръката. Не е ясно как арестантът е успял да отнеме оръжието на заместник-шерифа.

Случаят разтърси Сейнт Джоузеф, иначе спокоен град на около 160 километра североизточно от Чикаго, на фона на засиленото напрежение в Съединените щати покрай насилствените прояви срещу и от страна на силите на реда през последните седмици.

Президентът Барак Обама в момента е на посещение в Далас, Тексас, за да участва в церемония в памет на петимата полицаи, убити през миналата седмица в града. Той и заместникът му Джо Байдън вече взеха участие в разговори с групи, представляващи правоохранителните органи, относно бъдещото обучение на полицаи и фокусът върху избягването на насилието при конфронтации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фирма-фантом открадна парите на жителите на с. Горно Пещене
Фирма-фантом открадна парите на жителите на с. Горно Пещене
Меркел поиска Великобритания бързо да уточни отношенията си с ЕС
Меркел поиска Великобритания бързо да уточни отношенията си с ЕС