НОВИНИ

Любими детски филми по БНТ1 през август

БНТ предлага на най-малките си зрители специална „кино ваканция”.

любими детски филми бнт1 август
bnt avatar logo
от БНТ
10:16, 20.07.2016
Чете се за: 01:06 мин.
У нас

Обществената медия брандира специален слот за детски филми през лятото в рубриката „Кино ваканция с БНТ1”. Селекцията от любими сериали за най-малките зрители включва „Новите приключения на гормитите”, „Лошите добри приятели”, „Патиланско царство” и „Арабела”. Филмите ще могат да се гледат през август - всеки ден от понеделник до събота - от 09:15 до 10:15 часа.

Италианската анимация „Новите приключения на гормитите”, с режисьор Орландо Коради, започва на 1-ви август. В нея децата ще се потопят в приключенията на земния принц Агром, който се учи да използва силите си, за да запази мира на остров Гром. В 26-те серии малките зрители ще проследят битките на Агром и неговите победи.

За първи път БНТ1 ще покаже и серийния филм „Лошите добри приятели” в HD качество. Поредицата е австралийска продукция, базирана върху детските книжки на Макс Дан. Лентата, режисирана от Кейт Уудс, разказва за живота на 11-годишното момче Роджър Тесоръс и неговите най-добри приятели – Милисънт и Дъстинг, с които учи в един клас. В 13-те серии зрителите ще видят много комични ситуации, в които тримата герои се забъркват, техните разочарования и поуки.

Обичаният детски филм „Патиланско царство” отново ще се завърне по БНТ1 с 20 епизода. Сериалът, по романа на Ран Босилек, ще припомни незабравимите приключения на Патилан, баба Цоцолана и нейните още три внучета. Оказва се, че пакостите на патиланците не спират през цялата година. В какво ще се забъркват през зимата, пролетта, лятото и есента, зрителите ще научават всеки ден от понеделник до събота.

Чешкият хитов сериал от близкото минало „Арабела” отново намира място в програмата на обществената медия. През август ще бъдат излъчени 13 епизода, които разкриват пътешествията в света на приказките на господин Майер и злия магьосник Румбурак. През кои приказки ще премине Майер и как Румбурак ще обърка сюжетите, предстои да си припомнят отново българските зрители.

Гледайте рубриката „Кино ваканция с БНТ1” всеки ден от понеделник до събота през август от 09:15 до 10:15 часа по БНТ1!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени за професионалното образование
Промени за професионалното образование
5.8 млн. евро помощ от ЕС за българските млекопроизводители
5.8 млн. евро помощ от ЕС за българските млекопроизводители