НОВИНИ

Майкъл Кийтън получи звезда на Алеята на славата

Американският актьор Майкъл Кийтън получи собствена звезда на Алеята на славата в Холивуд, три десетилетия след дебюта си на големия екран. Повече за съвременната легенда на киното и необичайния начин, по който той прие присъствието на името си на световноизвестната пътека, разказва Диян Каролев.

bnt avatar logo
от БНТ
10:25, 29.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
Още

64-годишният актьор се сдоби с 2585-ата звезда в категорията "Игрално кино". Само през последните две години Кийтън спечели "Златен глобус" за ролята си в "Бърдмен" и получи възторжени отзиви за работата си в получилия "Оскар" филм за педофилията в църквата - "Спотлайт". В речта, с която прие оказаната му чест преди официалното откриване на мозаечно-месинговата звезда, актьорът демонстрира пословичната си скромност.

Майкъл Кийтън, актьор: Аз вярвам, че човек може да бъде добър родител, добър приятел, добър съпруг, добър приятел, добър актьор... и то защото така е редно. Не трябва да очакваш допълнително поощрение. Затова не мога да кажа, че това е сбъдната мечта, защото никога не съм си поставял за цел да съм известен.

Майкъл Кийтън е сценичният псевдоним на родения през 1951 година Майкъл Джон Дъглас. Той обаче не искал да го бъркат със сина на Кърк Дъглас, заради което сменя екранното си име. С псевдонима дебютира в лентата „Нощна смяна" на режисьора Рон Хауард през 1982 година. Оттогава Кийтън е участвал в над 50 филма, бил е номиниран за "Оскар" и е спечелил общо 60 други престижни награди за актьорската си игра.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преизбраха Бисер Петков за управител на НОИ
Преизбраха Бисер Петков за управител на НОИ
Хилари Клинтън прие номинацията на Демократическата партия
Хилари Клинтън прие номинацията на Демократическата партия