НОВИНИ

Музиката победи дъжда на втората вечер от А to JazZ

И на втората вечер фестивалът А to JazZ събра хиляди на поляните на Южния парк в София. Музиката се оказа по-силна от дъжда за публиката, която пееше и танцуваше дори с чадъри.

Айше Сали
от Айше Сали
12:50, 08.07.2018
Чете се за: 00:36 мин.
Още

Джазмия Хорн беше голямата звезда в програмата. Тя е едва на 27, но вече е заслужила мястото си на големите сцени. Наричат я новата звезда на джаза, а заради мощния глас е сравнявана дори с Ела Фицджералд. Името предопределя пътя и показва свъщността й.

Джазмия Хорн, певица: Вярвам, че джазът ме е избрал. Още когато бях на 7 ме попитаха: знаеш ли какво е всъщност джаз? Казах: не, а отговорът беше: твоето име е Джазмия, трябва да знаеш! Днес музиката е това, в което вярвам и се опитвам да постигна най-доброто. Затова бих казала, че джазът наистина е моята съдба!

Освен да вдъхновява публиката за Джазмия изпълненията са начин социалните й послания да достигнат до повече хора. За нея те са не просто важни, а реалност и начин на живот.

Джазмия Хорн, певица: И днес продължаваме да се изправяме срещу трудностите, които са срещали чернокожите хора в Америка. Когато се замисля за историята на големите имена в джаза, се надявам и аз да успявам да вървя по техните стъпки и музиката ми да говори за любов, справедливост, мир и хармония за всяко човешко същество. Джазът ме кара да се чувствам извисена!
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
 Вицепрезидентът Илияна Йотова: Големите думи изместват големите каузи
Вицепрезидентът Илияна Йотова: Големите думи изместват големите каузи
Настаниха спасените сърнички в Бургаския зоопарк
Настаниха спасените сърнички в Бургаския зоопарк