НОВИНИ

Откриха пропуски в сигурността на приложението TikTok

Компанията за киберсигурност Check Point откри сериозни пропуски в сигурността на популярното сред тийнейджърите приложение TikTok. Те биха осигурили достъп на хакери да поемат контрол над лични акаунти и да манипулират съдържанието. От компанията разработчик увериха, че проблемите вече са отстранени.

откриха пропуски сигурността приложението tiktok
bnt avatar logo
от БНТ
10:42, 09.01.2020
Чете се за: 01:05 мин.
По света

Апликацията TikTok, която позволява създаването на кратки музикални клипове, имала "множество уязвимости", съобщава доклад на компанията за киберсигурност Check Point.

Пропуските можели да позволят на хакери да контролират акаунтите на потребителите, да манипулират съдържанието, да качват и трият видеа, и да достигнат до лична информация, като имейл адреси.

Разработчиците на приложението са си партнирали с CheckPoint в отстраняването на наличните бъговете и увериха, че тези проблеми вече не излагат на риск потребителите.

Приложението е собственост на китайската компания ByteDance. Някои политици в САЩ отдавна го смятат за "заплаха за националната сигурност".

В момента платформата е водеща за споделяне на кратки клипове в Китай и става все по-популярна и в други страни, превръщайки се в едно от най-бързо развиващите се и изтегляни приложения.

Приложението е много популярно и в България, предимно сред подрастващите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сърбия е на първо място в Европа по смъртност заради замърсяване
Сърбия е на първо място в Европа по смъртност заради замърсяване
Започна заседанието на КСНС при президента
Започна заседанието на КСНС при президента