НОВИНИ

Ще има ли сделка за Брекзит до края на ноември?

Британският премиер Тереза Мей е сключила предварително споразумение с Европейския съюз, което се отнася за работата на британските компании, извършващи финансови услуги. Това съобщава британският вестник "Таймс", цитирайки правителствени източници. Междувременно растат очакванията, че сделка за Брекзит ще има до края на ноември.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
08:09, 01.11.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Британските компании, извършващи финансови услуги, да имат траен достъп до европейските пазари след Брекзит. Според в. "Таймс" това е успяла да договори Тереза Мей с Брюксел. Британските и европейските преговарящи са постигнали предварително споразумение по всички аспекти на бъдещото партньорство в сферата на услугите, както и за обмен на данни, твърди британският вестник, цитирайки правителствени

Междувременно, британският външен министър Джереми Хънт заяви, че е "напълно възможно" споразумение за Брекзит да бъде постигнато през следващите няколко седмици. Запитан как ще коментира думите на колегата си Доминик Рааб, британският министър за Брекзит, че очаква сделка до 21 ноември, Хънт отговори:

Джереми Хънт, министър на външните работи на Великобритания: Мисля, че е напълно възможно да постигнем прогрес през ноември, но има два големи въпроса - търговията и северноирландската граница.

Според ирландския външен министър Саймън Ковни времето е кратко:

Саймън Ковни, ирландски външен министър: Мисля, че е възможно да постигнем сделка през ноември, но тя трябва да е основана на работата да двете преговарящи страни.

А британският министър за Брекзит Доминик Рааб заминава с "проучвателна мисия" в Северна Ирландия, за да се срещне с представители на бизнеса и на местните власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Петков: Само чистачките и счетоводителите не са арестувани в ДАБЧ
Румен Петков: Само чистачките и счетоводителите не са арестувани в ДАБЧ
Как да се заплаща нощният труд - работодатели и синдикати в спор по темата
Как да се заплаща нощният труд - работодатели и синдикати в спор по темата