НОВИНИ

Тарантино със звезда на славата

Американският режисьор, сценарист и продуцент Куентин Тарантино се сдоби със звезда на холивудската Алея на славата. Това стана ден, преди да излезе неговия най-нов филм "Омразната осмица".

тарантино звезда славата
bnt avatar logo
от БНТ
07:14, 22.12.2015
Чете се за: 00:39 мин.
Още

По време на обичайната церемония за разкриване на новата звездна плоча, Тарантино се обърна към събралите се хора пред Китайския театър на булевард "Холивуд" и разказа как родителите му са го водели да гледа филми в прочутия кино салон.

Куентин Тарантино: Първият път, когато влязох в това кино, беше през 1969 година. Бях на 7 годинки и родителите ми ме доведоха да гледам "Буч Касиди и Сънденс Кид". Това вероятно е била първата ми разходка по същия този тротоар, на който сега пише името ми.

Режисьорът, сценарист, продуцент и понякога актьор, Тарантино напуска гимназията като заявява, че сам може да научи повече. 25 години по-късно той вече има две награди "Оскар" - за сценарий на уестърна "Джанго без окови" от 2012 година и за класическата черна комедия "Криминале" от 1994-та.

Тарантино никога не е учил киноизкуство и е олицетворение на американската мечта. От продавач във видео магазин той се превръща в един от революционерите на съвременното кино. Неговите сценарии са опръскани с много кръв, езикът във филмите му е груб и жаргонен, но винаги се харесват. Сред тях са "Глутница кучета", с който пробива в киното, "Убий Бил", "От здрач до Зори".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Помощ за деца, пострадали при  катастрофи
Помощ за деца, пострадали при катастрофи
Преговори между Аржентина и кредиторите й през януари
Преговори между Аржентина и кредиторите й през януари