НОВИНИ

Транспортен хаос в БДЖ

Транспортен хаос, объркване и недоволство сред пътниците - това са първите резултати от промените в разписанието на БДЖ заради ремонт на амортизирания локомотивен парк. Нашите кореспонденти провериха ситуацията на гара Мездра, където един влак до Плевен е напълно спрян, а работническите влакове в посока от и за Враца - Криводол - Бойчиновци - Брусарци са заменени с автобус.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
12:14, 29.07.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Ето това съобщение ще чуват всеки ден пътуващите по линията до Брусарци до 15 септември. Вместо на гаровия перон посрещаме клиентите на БДЖ на площада в Мездра, където току-що е пристигнал автобуса по седма линия. Само след пет минути рейсът тръгва в обратна посока. Който чул-чул, който разбрал-разбрал.

Кристина и приятелките й идват от Враца, където едва не изпуснали превоза, заради липса на информация.

Кристина: Не е удобно, не знаехме откъде да си купим билет, тук искат да ни проверяват.
БНТ: Как разбрах, че трябва да пътувате с автобус, вместо с влак?
- Отидохме да си купим билети и ни казаха, че има автобус, който тръгва след 10 минути и трябваше да бързаме.

Галя пък има друг проблем - носи голям и тежък куфар, за който във влака има достатъчно място, но в автобуса се намества на пътеката и хората трябва да го прескачат.

От позицията на автобусния шофьор нещата не изглеждат по-розови и приятни. Той е нарушил разписанието си, за да изчаква пътниците, които в последния момент тичат към превоза. Разказва, че пътищата, по които минава, за да спазва железопътното разписание, са амортизирани, разбити пълни с дупки.

Според шофьора хората не са достатъчно добре информирани от БДЖ за промените в графика. Изненадващо в автобуса се качват кондуктор и началник влак, които отказват да разговарят с екипа ни.

Хората се надяват неудобствата наистина да продължат само до средата на септември, когато влаковете отново трябва да се върнат в жеперазписанието. Но препоръчват железниците да намерят пари за нови локомотиви, вместо безкрайно да кърпят старите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВКС разреши регистрацията на ДОСТ
ВКС разреши регистрацията на ДОСТ
Пуснаха под гаранция момичето, убило насилника си
Пуснаха под гаранция момичето, убило насилника си