НОВИНИ

За руските студенти най-големият проблем в държавата е корупцията

Според руските студенти корупцията, ниското качество на здравното обслужване и лошото образование са главните проблеми в страната, сочат резултати от национално проучване на Лабораторията на политически изследвания „Ценностни ориентации на руското студентство”, съобщи на пресконференция ръководителката на лабораторията Валерия Касамара.

bnt avatar logo
от БГНЕС
16:47, 16.05.2017
Чете се за: 00:21 мин.
По света
руските студенти големият проблем държавата корупцията

За 66% от анкетираните корупцията е най-големият проблем. На второ място е некачественото здравно обслужване – 50%, а лошото образование е на трето – 44 на сто.

Касамара каза също, че според мнозинството от участвалите в допитването студенти демонстрации и протестни акции в тяхното населено място са малко вероятни.

Изследователите посочват, че 72% от анкетираните не смятат подобна активност за ефективен механизъм за влияние върху политиката.

Най-малка загриженост у студентите предизвикват лошото състояние на екологията и ниските световни цени на нефта и газа. Те са важни за едва 21% от анкетираните.

Допитването е проведено между 19 февруари и 27 март т. г. Участвали са над 6000 студенти редовно обучение в 109 висши училища.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
22-годишен британец спря кибератаката
22-годишен британец спря кибератаката
Продадоха портрет на Пикасо за 45 млн. долара на търг в Ню Йорк
Продадоха портрет на Пикасо за 45 млн. долара на търг в Ню Йорк