НОВИНИ

Журналистът Владимир Береану с книга за своя живот

Случки от всекидневието и свидетелски разкази за важни събития са поместени на страниците на "За кого звъни телефонът". Представянето беше тази вечер в Театър "Българска армия".

Айше Сали
от Айше Сали
20:50, 19.04.2018
Чете се за: 00:33 мин.
Още

Разказва с насмешка. За разни времена и разни абсурди. Преди години едно от лицата на "Частен случай" избира да живее в България, вместо в Румъния. Животът му отрежда както да бъде предводач на Живков и Чаушески и да направи интервю с Бил Гейтс, така и да показва проблемите около нас.

Днес на фона на многобройните събития и информационния поток журналистът избира да се върне бавно към спомените от близкото минало. С книгата "За кого звъни телефонът?".

Владимир Береану, журналист: През тези години звънеше за мене, но от различни типове телефони. Телефони, които не знаеш кой те търси, до днес, когато знаеш и го изключваш.

Книгата е повод за и сравнение на журналистиката.

Владимир Береану, журналист: По мое време журналистиката беше четвърта власт. Сега журналистиката е отражение на трите власти. За съжаление сега журналистите загубиха хъса, който имат и опозиционния елемент.

Ако сега Владимир Береану работеше в "Частен случай", казва, че щеше да му се налага да разказва за много по-големи абсурди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еманюел Макрон и Ангела Меркел се срещнаха в Германия
Еманюел Макрон и Ангела Меркел се срещнаха в Германия
Политически реакции след КСНС при президента Румен Радев
Политически реакции след КСНС при президента Румен Радев