НОВИНИ

10 души са задържани след акция срещу престъпна група в Карнобат

bnt avatar logo
от БНТ
18:08, 10.02.2022
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Мащабна полицейска акция в Карнобат. От рано сутринта е блокиран квартал „Калайджийски".

Полицията едновременно претърсва адреси в квартала, за които има данни, че са част от престъпната група и са измамили хора с общо 500 000 лева. Жителите на Карнобат не помнят някога да е имало толкова голямо полицейско присъствие в града. А каква е схемата на измамниците, вижте в репортажа.

Според разследващите голяма част от престъпната група живее в този квартал на Карнобат. Обяснявали, че работят в големи банки в Турция и Германия и обещавали на хората кредити в размери от 100 000 до 40 млн. евро. Къщата на Златка Петрова е една от проверяваните. Тя не знае защо претърсват дома ѝ и казва, че децата ѝ работят в чужбина.

Общо 9 адреса бяха претърсени от полицията. Задържани са 10 души, за които се установява каква роля са имали в престъпната група, която действа от края на 2017 г. Съседи на арестуваните не знаят да са предлагани пари в квартала, други са наясно, но се страхуват да говорят.

Предстои на част от задържаните да им бъдат повдигнати обвинения. Наказанието, което предвижда законът, е затвор над 3 години.

Автор: Давид Сукнаров

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАТО за кризата в Украйна: Опасен момент за европейската сигурност
НАТО за кризата в Украйна: Опасен момент за европейската сигурност
ФИФА премахна забраната на ЦСКА за картотекиране на футболисти
ФИФА премахна забраната на ЦСКА за картотекиране на футболисти