НОВИНИ

32 спасявания на Георгиев не помогнаха на шампиона Колорадо да избегне загубата от Флорида в НХЛ

александър георгиев отрази удара успех колорадо нхл
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:26, 11.01.2023
Чете се за: 04:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Вратарят с български корени Александър Георгиев направи 32 спасявания, но това не помогна на носителя на купа "Стенли" да избегне домакинско поражение с 4:5 от Флорида. Роденият в Русе руски национал Георгиев записа 12-и пореден мач като титуляр - безпрецедентна серия за страж от отбора от 2015 година насам.
Шампионите наваксаха изоставане от 1:4, но Матю Ткачак с втория си гол 3:30 минути преди края донесе победата на гостите.

Колорадо допусна шеста загуба в последните си седем двубоя.

Доусън Мърсър се разписа два пъти и добави асистенция, а Ню Джърси надделя над домакина Каролина с 5:3 в дербито на върха в Столичната дивизия. Нико Хишийр и Йеспер Боквист се отличиха с по гол и асистенция за успеха.

Себастиан Ахо завърши с попадение и асистенция за домакините, които пропиляха аванс от 3:1, но остават на върха в класирането с 57 точки, с 2 повече от Ню Джърси.

Артьоми Панарин реализира решаващата дузпа, а Ню Йорк Рейнджърс спечели с 4:3 срещу Минесота. К'Андре Милър и Адам Фокс допринесоха с по гол и асистенция, а Игор Шестьоркин отрази 28 шайби.

Рейнджърс е трети в Столичната дивизия с 53 точки след четири победи в последните си шест мача.

Никита Кучеров блесна с два гола и две асистенции при успеха на вицешампиона Тампа Бей с 6:3 като домакин на Кълъмбъс. Елвис Марзликинс парира 40 изстрела, но това не помогна на Блу Джакетс да избегне десета поредна загуба като гост.

Евгени Малкин се отличи с две попадения и две асистенции, а Питсбърг спечели с 5:4 срещу гостуващия Ванкувър.

Далас надделя над домакина Ню Йорк Айлъндърс с 2:1 след дузпи и се изкачи на върха в Западната конференция с 56 точки. Джейсън Робертсън вкара в редовното време, а след това единствен се разписа и при наказателните удари за тексасците.

Мориц Зайдер завърши с четири асистенции и изравни клубния рекорд по този показател за защитник в един мач, а Детройт прекъсна серия от три поредни загуби след 7:5 над гостуващия Уинипег. Лукас Реймънд допринесе с гол и две асистенции, а Оскар Сундквист и Дилън Ларкин добавиха по попадение и асистенция.

Роберт Томас вкара в 28-ата секунда на продължението, а Сейнт Луис навакса изоставане от 1:3 и стигна до успеха с 4:3 над гостуващия Калгари.

Сан Хосе се наложи над домакина Аризона с 4:2 и нанесе шеста поредна загуба на съперника.

Сиатъл постигна шеста поредна победа след 4:3 като гост над Бъфало. Филип Грубауер направи 32 спасявания, а Джъстин Шулц, Мати Бениер и Джордън Еберле завършиха с по гол и асистенция за победителите.

Алекс Тък вкара два пъти за домакините, които допуснаха втора поредна загуба, след като преди това бяха спечелили седем от осем изиграни срещи.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 17 са жертвите на наводненията в Калифорния
Най-малко 17 са жертвите на наводненията в Калифорния
Гълъб Донев: Оставяме след нас разрешени кризи и убеждението за открито и прозрачно управление
Гълъб Донев: Оставяме след нас разрешени кризи и убеждението за открито и прозрачно управление