7 години затвор за турски гражданин, пренесъл през границата 50 кг хероин

от БНТ
16:01, 01.12.2020
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
години затвор турски гражданин пренесъл границата хероин

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Ямбол (след постигнато споразумение в съдебно заседание) бе наложено наказание от 7 години „лишаване от свобода“ спрямо турския гражданин Шабан Д.

Той е подсъдим за това, че контрабандно пренесъл през границата на страната 100 пакета високорисково наркотично вещество – хероин. Престъплението е осъществено на 29.02.2020 г. на ГКПП „Лесово“. То е квалифицирано по чл.242, ал.2, пр.1 от НК.

По време на разследването е установено, че наркотичното вещество е пренесено през границата на страната от Република Турция в Република България. То е поставено в автобус, който е собственост и е управляван от обвиняемото лице. Хероинът е открит при щателна проверка, извършена от митническите служители на граничния пункт. Общото тегло на наркотичното вещество е близо 50 кг. Общата му стойност (по цени на съдопроизводството) възлиза на 3 235 578 лева.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. В полза на държавата е отнет товарният автомобил, с който хероинът е бил превозван. На турския гражданин е наложена и „глоба“ в размер на 70 000 лева.

Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд-Ямбол, е окончателно и има сила за влязла в законна сила осъдителна присъда.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
София ще иска заем от ЕИБ за изграждането на транспортна инфраструктура
София ще иска заем от ЕИБ за изграждането на транспортна инфраструктура
Кола се вряза в пешеходци в Германия, има жертви (Снимки)
Кола се вряза в пешеходци в Германия, има жертви (Снимки)