Акцентите в последния предизборен дебат Тръмп - Байдън

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:42, 23.10.2020
Чете се за: 01:24 мин.
По света

Финален телевизионен дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън. Тази нощ кандидатите за Белия дом се изправиха един срещу друг в Нашвил, щата Тенеси.

Без престорени любезности и без да се ръкуват в началото, Доналд Тръмп и Джо Байдън дойдоха подготвени за битка. След като от щаба на президента доказаха, че той вече не е заразен, плексигласовите прегради бяха премахнати от сцената. Но темата за пандемията беше първата, по която кандидатите за Белия дом кръстосаха шпаги.

Джо Байдън, кандидат-президент: 220 000 американци са мъртви. Дори да не чуете нищо друго от това, което ще кажа тази вечер, чуйте това: никой, който е отговорен за това, никой, който е отказал да поеме отговорност за смъртта на толкова много хора, не бива да остава на поста президент на Съединените американски щати.

Доналд Тръмп, президент: Трябва да се научим да живеем с вируса. Нямаме избор. Не можем просто да се заключим в мазето си, както направи Джо. Хората не могат да живеят по този начин.

Джо Байдън, кандидат-президент: Има хора, които имат празен стол на масата си. Които вечер се обръщат по навик да докоснат своя съпруг или съпруга, а тях ги няма. Не се научаваме да живеем с вируса. Я стига! Той ни убива.

Защо Тръмп не декларира данъците си? Има ли Байдън таен бизнес в Украйна? Кой е виновен за протестите срещу расизма в страната. Само част от темите, по които двамата си размениха разгорещени реплики.

Доналд Тръмп, президент: Аз съм последният човек в тази зала, когото можете да наречете расист!

Въпреки че микрофоните им се заглушаваха, докато не е техен ред да говорят, Байдън няколко пъти не скри раздразнението си от казаното от Тръмп. А самият президент надвиши даденото му време с 3 минути.

Заключителната част отново беше на тема здравеопазване. Според Тръмп, "Обамакеър", създадена по времето, когато Байдън беше вицепрезидент, е неефективна. Според опонента му, републиканците с нищо не са подобрили ситуацията през изминалите 4 години.

Джо Байдън, кандидат-президент: Хората заслужават достъпно здравеопазване. Точка. Той продължава да говори за същото, но не е направил дори една крачка по въпроса за здравеопазването. Нито една.

Доналд Тръмп, президент: Знаеш ли, Джо, кандидатирах се заради теб. Кандидатирах се заради Барак Обама. Защото не се справихте. Ако мислех, че сте управлявали добре, нямаше да се кандидатирам.

Придружени от своите съпруги - Мелания и Джил и без да си кажат довиждане, претендентите за Белия дом сложиха точката на последния си дебат.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Затварят нощните заведения и засилват контрола за мерките в Търговище
Затварят нощните заведения и засилват контрола за мерките в Търговище
Затварят дискотеките и нощните заведения в Перник
Затварят дискотеките и нощните заведения в Перник