НОВИНИ

Акцентите в последния предизборен дебат Тръмп - Байдън

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:42, 23.10.2020
Чете се за: 01:24 мин.
По света

Финален телевизионен дебат между Доналд Тръмп и Джо Байдън. Тази нощ кандидатите за Белия дом се изправиха един срещу друг в Нашвил, щата Тенеси.

Без престорени любезности и без да се ръкуват в началото, Доналд Тръмп и Джо Байдън дойдоха подготвени за битка. След като от щаба на президента доказаха, че той вече не е заразен, плексигласовите прегради бяха премахнати от сцената. Но темата за пандемията беше първата, по която кандидатите за Белия дом кръстосаха шпаги.

Джо Байдън, кандидат-президент: 220 000 американци са мъртви. Дори да не чуете нищо друго от това, което ще кажа тази вечер, чуйте това: никой, който е отговорен за това, никой, който е отказал да поеме отговорност за смъртта на толкова много хора, не бива да остава на поста президент на Съединените американски щати.

Доналд Тръмп, президент: Трябва да се научим да живеем с вируса. Нямаме избор. Не можем просто да се заключим в мазето си, както направи Джо. Хората не могат да живеят по този начин.

Джо Байдън, кандидат-президент: Има хора, които имат празен стол на масата си. Които вечер се обръщат по навик да докоснат своя съпруг или съпруга, а тях ги няма. Не се научаваме да живеем с вируса. Я стига! Той ни убива.

Защо Тръмп не декларира данъците си? Има ли Байдън таен бизнес в Украйна? Кой е виновен за протестите срещу расизма в страната. Само част от темите, по които двамата си размениха разгорещени реплики.

Доналд Тръмп, президент: Аз съм последният човек в тази зала, когото можете да наречете расист!

Въпреки че микрофоните им се заглушаваха, докато не е техен ред да говорят, Байдън няколко пъти не скри раздразнението си от казаното от Тръмп. А самият президент надвиши даденото му време с 3 минути.

Заключителната част отново беше на тема здравеопазване. Според Тръмп, "Обамакеър", създадена по времето, когато Байдън беше вицепрезидент, е неефективна. Според опонента му, републиканците с нищо не са подобрили ситуацията през изминалите 4 години.

Джо Байдън, кандидат-президент: Хората заслужават достъпно здравеопазване. Точка. Той продължава да говори за същото, но не е направил дори една крачка по въпроса за здравеопазването. Нито една.

Доналд Тръмп, президент: Знаеш ли, Джо, кандидатирах се заради теб. Кандидатирах се заради Барак Обама. Защото не се справихте. Ако мислех, че сте управлявали добре, нямаше да се кандидатирам.

Придружени от своите съпруги - Мелания и Джил и без да си кажат довиждане, претендентите за Белия дом сложиха точката на последния си дебат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Затварят нощните заведения и засилват контрола за мерките в Търговище
Затварят нощните заведения и засилват контрола за мерките в Търговище
Затварят дискотеките и нощните заведения в Перник
Затварят дискотеките и нощните заведения в Перник